Inspiroiduin eilisen Isännän ja koiran käytöskoulussa olleen koirapöpin innosta tehdä tanskandoggeilleen "gourmet-aterioita" (mitä se sitten ikinä tarkoittikaan... Olisi kiva saada liville sellainen ohjelma, jossa tehdään koirille ruokia, pitääkin pistää sinne palautetta...) ja päätin itsekin tehdä normien mössöjen sijaan jotain näyttävämpää.

Huom! Tämän reseptin voi toteuttaa myös perinteisellä "sotke kaikki ainekset mössöksi ja tarjoile koirille niiden koon mukaisina annoksina" ja perunan voi halutessaan korvata riisillä. (En muutenkaan syötä näille yleensä perunaa, mutta nyt on ollut vaihtelun vuoksi. Poikasten masut ovat kuitenkin toimineet normaalisti nyt tällä viikolla, kun on pottua syöty. Ainoastaan kakkaläjät ovat pienentyneet, kai ne sitten saavat hyvinkeitetystä perunamuussista enemmän irti kuin riisistä..)

Susimummon sushimuusi

Tarvikkeet:

perunoita

pakastevihannespussi

300 g silakoita

400 g sikanautajauhelihaa

3 kananmunaa

ruisleipäviipale

iso kattila

soseutin

huhmare

 

Ohjeet:

1. Kuori perunat kattilaan. Itse keitin täyden kattilallisen, mutta perunoita voi keittää vähemmänkin, jolloin ruuan lihapitoisuus kasvaa (ja ruuan hintalappu nosee). Jos perunoita vähentää paljon, riittää 1-2 kananmunaa hyvin.

2. Keitä perunoita reilu puoli tuntia, lisää pakastevihannekset joukkoon ja anna kiehua hellasta riippuen kolmosella tai nelosella vielä puoli tuntia.

3. Kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta perunat ja pakastevihannekset.

4. Lisää kananmunat tai ainakin valkuainen kuumaan seokseen ja sotke huolella.

5. Munankuorten käsittely: Kaadettuasi kananmunan sisällön kattilaan irrota kuoresta leimakohta ja sisäkalvo. Huuhtele kuoret ja varmista, että ne ovat puhtaita. (Joskus olen ollut näkevinäni kaupasta ostetuissa munissa mm. höyheniä ja jotain erehdyttävästi kanankakan näköisiä tahroja, niitä emme tietenkään halua koirankaan ruokaan!) Jätä kuoret kuivumaan ja kun ne ovat kuivia, jauha ne huhmareessa ja lisää jauhe mukaan seokseen.

Vinkki: jos sinulla tulee muussa ruuanlaitossa munankuoria, voit käsitellä ne näin ja säästää jauheen. Sitä voi sitten lisäillä koiranruokaan, se on hyvä kalsiumin lähde. Munankuorten on hyvä olla raakoja, sillä kypsien kuorten koostumus (kuulemma) voi olla samalla tavalla haitallinen kuin kypsän luun.

6. Murustele ruisleipä sekaan. Jos koirasi ei muuten tykkää syödä ruisleipää, tee mahdollisimman pieniä paloja.

7. Sotke jauheliha sekaan. Mikäli eristit keltuaisen valkuaisesta, lisää se seokseen sen kylmettyä. Tärkeintä on jähmettää valkuainen, keltuaisessa taas on paras ravintoarvo raakana. (Itse kyllä heivaan keltuaisenkin aina kuumaan seokseen, olen laiska, enkä viitsi liata ylimääräisiä astioita, jos ei ole pakko. :P)

8. Seoksen kylmettyä sekoita sitä huolella. Ota koirille tarkoitetut kupit/lautaset esiin ja muotoile seoksesta pyöreitä palluroita. Aseta jokaisen palluran päälle levitetty silakkafile.

Vinkki: Pennulle kannattaa tehdä pienempiä palloja, jotta lautaselle mahtuu enemmän silakkafileitä. Silakka on yksi parhaista D-vitamiinin lähteistä ja erittäin tärkeää kasvavan pennun luustolle. Silakkafileitä voi myös asetella rullina lautasen sivuun koristeellisesti. Tietenkään ei ole mitään haittaa, vaikka tämän tekisi aikuisellekin.

9. Kehota koirat istumaan ja tarjoile ateria. Voit halutessasi laittaa taustalle japanilaista tunnelmamusiikkia, jos haluat oikein leikkiä kahelia koirahullua. XD (Itse en näin aamusta jaksanut, eikä minulla sopivaa musiikkia olisi ollutkaan. En kiellä, ettenkö olisi itse niin pöpi, että voisin piruuttani tuollaista harrastaa.. :')

Koirillehan pääasia on, että saavat herkutella hyvänmakuisella ruualla. Ruuan ulkomuoto on sitten enempi omistajaa varten, joskin onhan jännittävästi muotoillun ruuan syöminen ehkä hitusen mielenkiintoisempaa kuin tasaisen mössön naamaan lappaaminen. Mössöihinkin jätän kyllä yleensä sattumia (kuulostaapa herkullliselta) niin ei ole koirilla ihan tylsää sitä lotkiessa.