Tänään kävin ensikertaa testaamassa uutta potkukelkkaani niin, että molemmat koirat olivat mukana. Rokka nyt ei kauheasti tietenkään vedä, mutta juoksee mukana. Oli kyllä mahtavaa, kun päästiin kelkalla eteenpäin! Huomasin myös ilokseni Dingon alkaneen muistaa oikea- vasen- ja eteenpäin -käskyjä. Poika selkeästi kuuntelee ohjausta. Aja-käskyyn se jostain syystä tuntuu suhtautuvan vähän nuivasti (tiedä, olenko onnistunut yhdistämään siihen jotain ikävää vahingossa), huomasin vältteleväni sen käyttöä ja kannustamalla koiria eteenpäin-huudoilla. Mitä paremmin edettiin, sitä innokkaammalla ja iloisemalla äänellä kannustin koiria. Jos eteneminen oli vähän tökkivämpää, rohkaisin pienemmällä kannustamisella. Myönnän, että meillä on tuo tyypillinen aloittelijoiden ongelma, pissalle ja kakalle pysähtely. En ole viitsinyt siihen kauheasti puuttua, ettei koirilla mene maku koko hommasta heti alkuunsa. Yritän sen sijaan määrätä "levon" (haha, ihanku oltaisiin jossain armeijassa XD) aina, jos näyttää siltä, että haluttaisiin pysähtyä nuuskimaan. Koirien vuoksihan tätä tehdään, enkä minä henk.koht. kuole siihen tarpeille pysähtelyyn. Yrittää pikku hiljaa totuttaa sitä pois ja käy erikseen niillä pissakakkalenkeillä...

Olin mahdottoman onnellinen tuodessani koirat sisään. Olen aina treenien päätteeksi hieronut Dingon selän ja nyt tein saman myös Rokalle. Ei sillä, ettäkö pitäisin mitään fyysisesti kovin raskaita harjoituksia. Nyt mentiin puolen kilsan kierros tästä 2-talolta 8-taloille ja takaisin. Ja pidettiin myös leikkihetkeä koirien kanssa harkojen päätteeksi. Haluan, että näille jää hyvä fiilis tästä touhusta. Itselleni ainakin jäi - mennessäni peilin eteen huomasin punaa poskillani ja pärställä typerän onnellinen leveä virne. Tämä vaan on sitä, mitä olen aina halunnutkin tehdä!

Yritän saada jossain vaiheessa kuvattua meidän vetotouhuja, nyt ei tänään muistunut ottaa kameraa tuonne ulos.

 

Vladimirille olen nyt kokeillut tällaista ruokaa:

 Se on tuollaista markettisafkaa, 500 g alle euron. Ei lisäaineita ja poika syö sitä.

 

Dingolle ja Rokalle tein sen sijaan hedelmäsosetta sisältävää puuroa vaihtelun vuoksi:

 

Hedelmämaha

Tarvikkeet:

paketti naudan mahaa

1 kg jauhelihaa

200 g silakkafileitä

3 kananmunaa

2 dl piimää

7 dl kaurapuuroa

2 banaania

1 giivi

1 päärynä

1 dl auringonkukkaöljyä

kattila puuronkeittoon

kauha

syvä lautanen tai kulho hedelmien soseutukseen

soseutin

vedenkeitin

 

Ohje:

1. Keitä puuro. Kuori ja soseuta hedelmät ja sotke puuron sekaan.

(Jos teet kaiken samalla, sotke ensin raa'at kananmunat puuroon. Neuvon alla, miten itse käsittelin kananmunat, kun olin keittänyt puuron valmiiksi jo eilisiltana.)

2. Ota iso kulho ja riko kananmunat raakana sen pohjalle. Keitä vedenkeittimessä kuumaa vettä ja kaada sinne. Sekoita, kunnes valkuainen jämähtää ja muuttuu valkoiseksi:

 

^ Kehittämäni uusi pikaniksi valkuaisen jähmettämiseksi. (Jähmetettynä valkuainen ei sisällä avidiinia, joka sitoo itseensä biotiinia ja voi siten haitata biotiinin imeytymistä.)

3. Lisää hedelmäsosepuuro ja loput ainekset kulhoon.

4. Sekoita.

 

5. Annostele koon mukaan, tarjoile koirille huoneenlämpöisenä tai viileänä.

^ Rokalle pyrin aina poimimaan enempi liha- ja kalasatumia, samoin kuoria ja keltuaista, jos sitä näkyy lillumassa siellä, koska kasvavalla nuorella koiralla on kova proteiinin, D-vitamiinin, kalsiumin ja muiden ainesten tarve.

 

Tämän lisäksi koirat saivat naudan ydinluut. Annan vielä iltapäivällä toiset annokset tätä ja illasta pienet annokset JV-nappulaa. Roksu syö myös b-vitamiinia purkista. (B-Max, 1 tabletti päivässä.)