Aletaan olla selkeästi kevään puolella. Kävimme Dingon ja Rokan kanssa tänään hiukan ulkoiluttamassa järjestelmäkameraa. Ohessa vähän kuvasta siitä, miten meillä tuommoinen perusmetsälenkki tuohon nykyiseltä takapihalta aukeavaan ihanaan kallioiseen mestään sujuu. :)

DSC_0052.jpg

Flexitkö huonoja? Höpö höpö, jos niitä osaa käyttää. Painella lukkoon, kelailla koira lähemmäs, jne. (Ja tällainen vanha mestari nyt vaikka taluttaa kaksi koiraa yhdellä kädellä ja käyttää toisella kädellä järjestelmäkameraa, höh höh höö.. XD)

 

Lueskelin tässä hiljattain hämilläni Vauva.fistä keskusteluketjua, jossa puhuttiin eläinsuojeluyhdistysten hulluimmista luovutussäännöistä. En tiedä, onko totta, mutta jossain yhdistyksessä eläimen saamisen ehtona kuulemma oli flexin käyttökielto. Onneksi ei Rekuilla. En tiedä, millä helkutilla Dingo saisi tuonkaan vertaa liikuntaa, kun ei sitä voi vapaanakaan pitää ja koirapuistoilukerratkin urosagren koiran kanssa jäävät aika harvalukuisiksi.

 

DSC_0053.jpg

Poikaset vipeltävät eteenpäin tutulla polulla.

Dingo on jatkanut laihtumistaan, joten päätin hankkia energiapitoisempaa koiranruokaa, jos auttaisi. Pitkällisen tutkinnan päätteeksi päädyin Valio Extra Energyyn, jonka pakkausselosteesta en mitään erityisen hämärää löytänyt. (Minulla kävi myös hyvä säkä ja sain ostettua 2 pussia 50% alennuksella.) Dingo meni vaan ahmimaan tuota kerralla liikaa (hotkaisi Rokankin annoksen, kun haskeli nirsoili, eikä syönyt sitä) ja on nyt ollut sen johdosta vatsa löysällä. Täytyy toivoa, että ruoka kuitenkin sopii Dingolle alkutotuttelun jälkeen, koska ostin sitä 30 kg ja käytin siihen viimeiset rahani tälle kuulle..

 

DSC_0054.jpg

Yhdessä mennään nuuskimaan sama jännä paikka.. Yleensä Rokka huomaa hajut ensin, kun sillä on nuorempana terävämmät aistit. Dingo sitten löytää tuoksujen äärelle seuraamalla Rokkaa, joka näyttäisi etsivän sille jopa narttujen pissat merkattavaksi! :o

Katselin Netflixistä Pet Fooled -dokumentin, joka kertoo lemmikinruokateollisuuden epäkohdista. Sisältö oli minulle aikalailla ennestään tuttua - osa tässä blogissa taannoin käsiteltyjäkin, mm. artikkeli Tietämättään kannibaaleja! (2012) liittyi dokumentissakin ilmi tulleeseen asiaan, että Yhdysvalloissa eläinrehuun jauhettavaan eläinproteiinin raaka-aineena toimivat välistä myös lopetettujen kissojen ja koirien ruhot. (Kyseinen asia ällöttää minua edelleen, ihmettelen, että se mainittiin dokumentissa vain sivulauseella.) Ja kaikkea muuta shaibaa, josta osa ei ole todellakaan lemmikille hyväksi.

Älkää siis uskoko ruokapakkausten mainoslauseita, vaan lukekaa pakkausselosteet ja varmistukaa, että suurin osa tuotteesta on lihaa (eli se on mainittu ensimmäisenä), eikä raaka-aineiden joukossa ole mitään, mitä ette kissallenne tai koirallenne syöttäisi.

Tuon katsomista seuraavana päivänä oli mielenkiintoista hurauttaa Vantaan Puuiloon ostamaan koirannappuloita ja syynäilin säkkejä (mm. Jahti & Vahti, HauHau) aika pitkään, ennen kuin päädyin Valioon raaka-aineluettelon perusteella. 

 

DSC_0064.jpg

Ikääntymisen merkit näkyvät Dingossa jo melko selkeästi, mutta pirteästi poika silti reippailee metsässä eteenpäin.

Olen tässä huolestuneena ja aika haikeana seuraillut Diksun pappaantumista. Välillä löydän itseni arvuuttelemasta, onko jo pian edessä se hetki, kun joutuu päättämään viimeisen palveluksen tekemisestä rakkaalle pojalle. Enimmäkseen Dingo kyllä on niin reipas ja touhukas, että uskoisin useamman vuoden olevan vielä edessä. Ikäähän Dingolla on jo aivan varmasti yli 10 vuotta. Poika tuli minulle 2009 täysikasvuisena, tarkasta iästä ei ole tietoa.

Edellinen koiramme - harmaa norjanhirvikoira - eli 14,5-vuotiaaksi ja välistä vertailen edesmenneen norskiherran viimeisten vuosien kuntoa Dingoon. Olihan tuokin pirteä ja hyväkuntoinen pitkän aikaa, kunnes yhdessä vuodessa kunto laski jyrkästi (tähän vaikutti paljon rankka kapitartunta ja sen pidempään kestäneet hoidot).

Laihtumisen lisäksi Dingon takapää on heikentynyt ja se ei jaksa enää esimerkiksi hypätä autoon, vaan täytyy nostaa sinne. Ajoittain vaikuttaa myös, että takapäässä voi olla kipuja. Muutama päivä sitten Dingo kaatui ollessamme lenkillä ja pötkötti siinä tovin ennen kuin nousi ylös. Tämän jälkeen on ollut pirteä ja hyvävointinen, ennen kuin nappulat vetivät masun löysälle. Tuo kaatuminen säikäytti pahasti, mietin jo, että tässäkö tämä oli. Jotenkin tämä elämä vanhenevan koiran kanssa on aina vähän tämmöistä jännittämistä. Tiettykin sitä toivoo, että saisi lähteä rauhallisesti kotona nukkuessaan, kun aika koittaa.

No, onneksi se aika ei vielä ole.

 

DSC_0068.jpg

Hauvelit pysähtyivät tähystämään kalliolta.

Yllättäen sain Dingosta tänään aika hauskoja kuvia useamman. Normaalistihan Dingo ei jotenkin näytä parhaita puoliaan (vaan yleensä lähinnä takapuoltaan) kameralle ja näyttää kasvokuvissakin lähinnä äkäiseltä. Tänään tuli jotenkin tosi symppiksiä kuvia Dingosta ja Rokka puolestaan derppasi ja viuhtoi menemään.

 

DSC_0075.jpg

Haskeli haaveilee.

Rokastakin tuli tällainen hassu otos napsaistua. Tytöllähän on nyt taasen pesimäkausi päällä. Sohvalla nukutaan kerällä ja adoptoidaan vauvoiksi milloin mitäkin. Rokan lapset ovat tällä kertaa olleet mitä erikoisimpia, mm. tyhjiä maitopurkkeja, grillattu folioon kääritty maissi ja kesäkurpitsa, tyhjiä limupulloja... Ja lenkillä tuo tutkii jokaisen kivenkolon vähän sen oloisena kuin suunnittelisi muuttavansa sinne.

 

DSC_0081.jpg

"Mamma, tuuksie?"

Schrödinger voi hyvin myöskin, sai juuri viikonloppuherkkuna sydäntä - veteli melkein kokonaan possun sydämen paloina naamaansa ihan yksin, koirille jäi vain yhdet siivut. Poika alkanut oppia aika hyvin, ettei pöydille ole sen enempää asiaa kuin koirillakaan. Jostain syystä pitää silti sinne tuolille saakka sniikata pyyhkimään häntää/pyllyä vahtimatta jääneeseen ruokalautaseen.. D: Aah, kissat!

Tässä odottelen vielä lämpimämpiä kelejä, ennen kuin kokeilen viedä Sördistä ulos valjaissa. :D

 

DSC_0085.jpg

Yksi parhaita otoksia, mitä olen Dingosta saanut... Ai että on miehekkäät nuo Diksun pinkit valjaat! <3

Ostin itse asiassa Dingolle juuri uudetkin valjaat - mustat - kun sattuivat olemaan tarjouksessa, mutten ole vielä ehtinyt virittää käyttöön. Nuo pinkithän tuli hankittua, kun ei muun värisiä Diksun kokoa löytynyt.. Ja nyt saan vastailla kysymyksiin, onko Dingo tyttö.. XD

 

DSC_0086.jpg

"Pöh, mitä vikaa mun valjaissa muka on?!"