Hedelmäkanapata:

 

Tarvikkeet:

marinoimattomat koipireidet

1 vapaan kanan muna

eri hedelmiä, esim.: appelsiini, banaani, giivi, ananas... mielikuvitusta saa käyttää x)

3 dl puuroa

 

Ohje:

1. Laita kana uunivuokaan ja kaada sinne vettä, ettei liha kuivu. Valmista uunissa 180 celsiusasteessa 60 min. (Voi syöttää myös raakana, mutta tällöin kannattaa ostaa esim. valmiita suikaleita, koska kanan perkaaminen raakana on työlästä.)

2. Kanan kypsentyessä pese ja kuori hedelmät. Pilko ja heivaa kippoon. Soseuta. (Tätä voi syödä itsekin.)

3. Keitä puuro ja lisää raaka kananmuna hyvin murustettuine kuorineen.

4. Sotke puuro ja hedelmäsose keskenään.

5. Kanan kypsennyttyä odota, että se jäähtyy sen verran, että voit käsitellä sitä. Sen jälkeen nypi lihat pieninä paloina kanasta ja heittele puuron sekaan. Pehmeitä ruston osia ja nahkaa voi vähän laittaa mukaan, jos siltä tuntuu. OLE HUOLELLINEN PIENTEN TERÄVIEN LUIDEN SUHTEEN, ETTEIVÄT NE JOUDU RUOKAAN. Myöskään isompia luita ei saa kypsennyksen jälkeen antaa koiralle, koska ne pirstoutuvat eri tavalla kuin raa'at luut ja voivat olla hyvin vaarallisia. Sääriluussa (ns. kanankoivessa) on yksi pieni luu (kuva) ja ylempääkin voi selkänikamien yhteydessä (kuva) olla salakavalasti pieni luu tai pari. Tarkkana siis!

6. Sotke lihahedelmäpuuro huolellisesti. Heitä kananluut roskiin, älä jätä niitä minnekään, josta koira voisi rohmuta ne suuhunsa!

7. Odota, että seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Tarjoile koiralle sopivina annoksina.