Wokkimuhennos ja mehujää

Ruokalajin nimi tulee siitä, että siinä käytetään wokkivihanneksia. Sisältää A- ja D-vitamiinia (kala ja maksa), B-vitamiineja (edellä mainitut ja jauheliha), E-vitamiinia (keltuainen & auringonkukkaöljy), sinkkiä (vehnäleseet). Ei sisällä vehnäleseiden lisäksi (jotka voi jättää pois, jos koira saa sinkkiä esim. purkista) muita viljatuotteita tällä kertaa. :D

Tarvikkeet:

iso kulho

pieni muovikulho tms. pakastamista kestävä n. 4-5 dl astia

soseutin

kauha

vedenkeitin

½ pakettia pakastewokkivihanneksia (tarkista, ettei pakkaus sisällä koiralle vaarallisia vihanneksia, joita tämän lähteen mukaan ovat viinirypäleet, sipuli, avokado, pinaatti, punajuuri, raparperi, tomaatti, munakoiso ja muut koisokasvit - saa sisältää kaikkea, minkä koiralle voi soseutettuna syöttää)

kourallinen vihreitä papuja ja kukkakaalia

800 g koirille tarkoitettua pakastejauhelihaa

150 g naudanmaksaa paloiteltuna

130 g silakkafileitä

4 kananmunaaOhje:

1. Sulata pakastelihapötkö esim. tiskialtaassa. Vihannekset voi laittaa kulhoon sulamaan ja loppupussi pakastimeen, ellet sitten käytä samalla omassa ruuanlaitossa, kuten itse tein.

2. Laita vihannekset kulhoon ja soseuta.

3. Revi silakkafileet sormin tai soseuta ne joukkoon. (Itse jätin tällä kertaa vähän sattumia ja syötin osan kaloista koirille etukäteen.)

4. Kippaa maksanpalat ja jauheliha sekaan.

5. Riko munankuoret puoliksi niin, että keltuainen jää sisään. Kippaa valkuainen pieneen kulhoon ja erottele keltuainen kippaamalla sitä kuoresta toiseen. Tämän jälkeen lisää keltuainen isoon kulhoon. Tee näin kaikille 4:lle munalle.

6. Kippaa joukkoon vehnäleseitä ja auringonkukkaöljyä.

7. Keitä vedenkeittimellä kuumaa vettä ja kaada sitä n. ½ litraa joukkoon

8. Sekoita seos tasaiseksi ja odota jäähtymistä ennen tarjoilua.