Rokka pääsi eilen pitkästä aikaa koirapuistoilemaan. Mukana oli Rokan veli Usva. Artikkelin kuvat by Dusk Photography.

puisto7.jpgRokan juoksut ovat nyt iloisesti takana päin, Dingo tullut hoidosta takaisin kotiin ja poikasten kanssa mennään kohti syksyä. Huomasin tuossa, että poikasten rokotukset ovat vähän myöhässä, joten täytyy käydä pian uusimassa ne.

Rokka tuntuisi nykyään jotenkin aikuistuneen ja rauhoittuneen. Nyt neidillä on vähän tuollainen pesäntekovaihe päällä, joka seuraa aina juoksujen jälkeen. Tämän vuoksi ei koirapuistossakaan leikkiminen ja tavanomainen Usva-veljen kanssa riehuminen Rokkaa tuntunut pahemmin innostavan ja puistoon tullutta 7kk seefferiä tuo alkuun lähinnä komenteli, mutta intoutui lopulta vähäsen leikkimään kaverin kanssa kepillä.

Kävin myös lauantaina pyörähtämässä Rokan kanssa lähipuistossa, mutta kahden vieraan leikki-intoisen uroksen seura näytti lähinnä vaivaannuttavan Rokkaa ja tuo oikein mielellään lähti puistosta pois melkein saman tien. Harmi, olisi kerrankin ollut leikkiseuraa.

Rokasta on kasvanut melko itsetietoinen yksilö, joka osaa manipuloida tutut koirat toimimaan haluamallaan tavalla ja pistää urokset ja nuoremmat nartut tarvittaessa kuriin ärähtämällä. Dingoa tuo joskus meinaa pompottaa vähän liikaakin, tyyliin vie siltä leluja suusta, sun muuta ja silloin olen siihen vähän jo puuttunutkin. Samoin olen tässä tunkenut pari kertaa käteni väliin, kun Rokka on meinannut haastaa riitaa Dingon kanssa. Dingo kuitenkin pääsääntöisesti väistää Rokkaa ja varoo tätä silloin, kun Rokka sitä vaatii. Muutenhan tuo iso pöhöttäjä esim. lenkille lähdettäessä painelee Rokan eteen, että hänet laitettaisiin hihnaan ensin, yms. Eli ei noiden välillä mitään ehdotonta nokkimajärjestystä ole. Vähän tilanteen mukaan menevät.

puisto1.jpg

Välillä Rokkaa täytyy vähän innostaa juoksemaan. Olen iloinen siitä, miten kontaktihakuinen ja laumakeskeinen tyttö on. Seurailee mukana, jos tutut ihmiset liikkuvat puistossa eri puolille ja tulee kiltisti luokse kutsuttaessa ja tottelee, jos puutun sanallisesti Roksun touhuihin. Rokka tuli myös erittäin mielellään valokuvattavaksi, vaikkemme hoksanneet ottaa nameja mukaan. Tyttö onkin aina palkkautunut paremmin kehuista, rapsutuksista, huomiosta ja leikeistä, namit eivät sitä aina edes kiinnosta.

puisto5.jpg

Rokan hulvaton ylipöljä ilme. Ja ei, tämän kuvan ottamiseen ei tosiaan käytetty nameja.

puisto6.jpg

Rokka leikittää seefferivauvelia. Aika rauhallisesti tuo leikki ja saku sai pitää keppinsä. Rokkaa ei pennun kuskaama keppi alkuun kiinnostanut, mutta kun koiran omistaja heitti kepin sille, Rokalla taisi herätä saalistusvietti. Alkuun tuo vaan köpötteli laiskasti kepin suuntaan saksanpaimenen spurtatessa innoissaan, mutta pariin otteeseen Rokka innostui pieneen vetoleikkiinkin. Usvaa keppi ei kiinnostanut ollenkaan ja arktiseksi rekikoiraksi Rokka taitaakin olla harvinaisen keppeihin tykästynyt - on se aiemmin tykännyt leikkiä kepeillä paljonkin.

puisto8.jpg

Taas yksi Rokan hulvattoman pöhkö ilme. :D

puisto2.jpg

Rokka vipeltelee.

puisto3.jpg

Rokka, Usva ja niiden seuraksi tullut nuori saksanpaimen. Tytöt juoksevat kepin perään ja Usva vipeltelee ihmettelemässä, minne tytöt säntäävät. :D

puisto4.jpg

Sisarukset. :D