Isä palasi eilen kaupungista mukanaan 2 flexiä, sininen ja punainen. Itse taas hommasin K-Marketista Rokalle y-valjaat. Istuvat hyvin, vaikka vähän epäilytti ostaa valjaita pääsemättä ensin sovittamaan niitä koiralle. Normihihnat saa kyllä kätevämmin mahtumaan yhteen käteen, mietin, olisinko hurja ja kävisin kokeilemassa, miten tuo pitkä lenkki sujuu flexien kanssa. Maantiellä osaan toki pitää ne lyhyellä lukossa, mutta mietin, miten saan pidettyä 2 koiraa vierellä, kun muovikahvat vievät kuitenkin kädessä tilaa... Remmit on kätsyjä, kun niitä saa pidettyä yhdellä kädellä.

Illalla, kun siinä uusia hihnoja ihmeteltiin, isä iski läpällä minulle käteen flexi-hihnan käyttöohjeet ja uhkasi kuulustella ne... No rupesin sitten piruuttani huvikseni lueskelemaan ja kappas, siellähän oli varsin hyvät ohjeet - jotka tosin ovat minulle 15 vuoden flexinkäyttökokemuksella tuttuja itsestäänselvyyksiä. Kaduilla kuitenkin näkee paljon tyyppejä, jotka eivät selvästikään ole lukeneet näitä ohjeita, vaan eivät osaa pistää hihnaa lukkoon tai nostaa nappia koiran tullessa lähemmäs. Ohjeissa mm. neuvotaan, miten pitkällä olevan koiran saa hinattua luokse (jos koira ei itse osaa tulla kutsusta).

Tänään käytiin aamulenkki tuolla omalla metsätiellä flexeissä. Vastaan tulleen auton väistäminen sujui mutkattomammin kuin jos vesselit olisivat olleet vapaana.. Koirien hinaus lähelle ja siirtyminen tien sivuun. Rupesin siinä kelailemaan, että flexit kyllä laiskistavat aika tavalla koiran koulutuksen suhteen. Motivaatio oppia kouluttamaan koiralle hyvä luoksetulo laskee huomattavasti, kun hauvat saa kelattua teknisellä apuvälineellä vierelle. Toisaalta, haaveenani olisi oppia kouluttamaan koira sen verran hyvin, että voisin hankkia jonkun kookkaan rodun edustajan. Sellainen pitää vaan osata kouluttaa, koska jotain yli 60-kiloista ronttia ei enää pelkällä voimalla pidetäkään hallinnassa.

Nytkin jo arveluttaa, että jos nämä veijarit keksivät flexissä vaikka jäniksen ja ehtivät ryntäämään, ennen kuin ehdin reagoida. Tulee varmaan komea ilmalento. Näillä on tuota vetovoimaa, varsinkin nyt, kun Rokallakin on pannan tilalla valjaat. Tosin tyttö tuntuisi nyt kiskovan paljon vähemmän kuin pannassa - sama homma, minkä olen todennut Dingolla aiemmin: panta jotenkin yllyttää vetämään. Arvellakseni vetämisestä syntyvä kipu vaan provosoi voimakastahtoista koiraa. Valjaat eivät samalla tavalla yllytä koiraa kiskomaan. Ja kyllähän tuo flexikin antaa Rokalle tilaa säntäillä ja pyörähdellä nykimättä.Blogin puolelle tuli tänään uudistuksia:

Perustin osion Koiran ruokinta, jonne kokoan ravitsemusta koskevien kirjoitusten linkit. Otin tavoitteeksi käydä vähitellen blogissa kaikki vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet läpi. Aloitin sinkistä, koska se on aiheuttanut minulle päänvaivaa koiran kotiruokintaa suunnitellessani. Sitä kun ei millään saa koirille suositusten mukaista määrää pelkillä lihatuotteilla. Ellei halua antaa sinkkiä keinotekoisesti purkista tai syöttää päivässä kiloa naudanjauhelihaa, jäävät vehnäleseet tämänhetkisten tietojeni mukaan ainoaksi vaihtoehdoksi taata riittävä sinkin osuus koiran kotiruokinnassa.

Reseptit-linkkilistaus on ollut suunnitelmanani jo pitkään. Nyt sieltä löytyvät aakkosjärjestyksessä kaikki 26 tähän mennessä blogissa julkaisemaani koiranruokareseptiä. Pitäisi ehkä laittaa joku huomautus, että vanhemmissa resepteissä on paljon enemmän hiilaripuolta kuin mitä tänä päivänä suosittelisin koiralle syöttämään (puuroa ja vihanneksia max. 40%, lihaa ja eläinperäisiä tuotteita vähintään 60%, kun noissa vanhemmissa resepteissä lihaa on yleensä n. 30% ruuasta...)

Pitäisi varmaan käydä noita reseptejä läpi ja parannella niitä. Haluaisin myös joskus laskeskella ainakin joistain resepteistä tarkat ravintoainemäärät. Olisi kiinnostavaa nähdä, pääseekö niillä miten lähelle koirieni ravintoainekohtaisia suositusmääriä, vaikka ne lähinnä suuntaa antavia ovatkin..