Tulimme torstaina Saksanreissulta ja tulomatkalla koukkasimme isäni luo hakemaan Dingon kotiin. Rokka, Zira ja Ziran pennut olivat reissumme ajan kotona ja kaverini oli niitä täällä hoitamassa. Kaikki oli sujunut ihan hyvin.

pp2-normal.jpg

Zira sai pennut ennen reissuamme. Pennut syntyivät 13.4.2014 - aika mielenkiintoisesti edesmenneen koirani syntymäpäivänä! Näin ollen pennut ovat nyt pariviikkoisia. Zira suhtautuu pentuihin ja pesään hyvin suojelevasti, joten olemme kunnioittaneet kissan omaa rauhaa, emmekä ole sorkkineet pesää tai pentuja. Ziralla on syynsä käytökseen: siltä on aiemmin viety pennut. Synnytyksen lähestymisenkin huomasin siitä, että kun normaaliin tapaan aamulla menin normaalisti ystävälliselle Ziralle viemään aamupalaa ja kurkkasin kissan vointia, se ajoi minut sähisten ja kynsien ulos huoneesta.

pp3-normal.jpg

Olemme siis enimmäkseen vieneet ruokaa ja putsanneet hiekkalaatikkoa. Tänään jätin koirat aamulenkin jälkeen pihalle ja jätimme Ziran huoneen oven auki. Se tuli jaloittelemaan olohuoneen puolelle ja siliteltäväksi. Ziran ollessa keittiössä kävin kurkistamassa pesään. Pentuja on kaksi, harmaita ja pörröisiä, liekö pitkäkarvaisia. Siniset silmät olivat auenneet. Pennuilla ja Ziralla on kaikki ihan hyvin. Laitan pienokaisista sitten kuvia, kun alkavat liikkua pesän ulkopuolella. Tällä hetkellä yritän rakentaa Ziran luottamusta meihin pentujen osalta niin, ettei kissa pelkää meidän tekevän niille mitään.

pp4-normal.jpg

Dingo on ollut tyytyväinen päästyään viimein takaisin kotiin. Pitkään se ehtikin "ukin" luona olemaan! Kävimme aamulla rannassa noiden kanssa. Dingo on enimmäkseen syönyt luita, jotka Rokka on kätkenyt pihalle ollessaan täällä ainoana koirana. :-D Kuvassa yllä Dingo mutustaa luuta, jonka se raahasi rantaan. Rokka on mielipuuhassaan pyydystämässä hiiriä heinikosta.

Tein tänään pötkylöiden kanssa pitkän lenkin. Yleensä täällä ei tule ketään vastaan, mutta nyt pääsin ohittamaan mäyräkoiran kaksikkoa pidellen ja kumpikin näistä vähän haukahteli, kun koira meni suht. läheltä ohi. Rokka vipelteli flexissä, Dingo oli normi remmissä. Rokka onnistui nappaamaan jonkun myyrän tai hiirentapaisen lenkin aikana. Se jätti sen tienposkeen ja ehdin viime hetkellä nykäistä Dingon pois, ennen kuin se olisi lotaissut sen suuhunsa. :'D

pp5-normal.jpg

Ihan tällaista leppoisaa perusarkea siis taas tiedossa. Mielenkiinnolla seurataan kissanpentujen kehitystä ja aletaan tässä pikku hiljaa metsästää koteja niille. Tosin olen vähän miettinyt, pitäisikö toisen pennuista jäädä meille, kun kerta vanhan koiran syntymäpäivänä sattuivat syntymään. En tiedä, onko tällainen taikauskoinen syy huono syy alkaa ottamaan eläintä. Pennuille varmasti löytyy kodit helposti.

Zira saisi minun puolestani jäädä tänne, mutta sen tottuminen koiriin vaikuttaa melko epätodennäköiseltä. Sille voisi olla stressittömämpää päästä koirattomaan kotiin.

Jos muuten joku blogini lukijoista olisi kiinnostunut adoptoimaan kissan, niin minuun saa ottaa sähköpostilla yhteyttä: affaokami(at)hotmail.com. Lisää tietoa adoptiosta Vaasan kissatalon sivuilla. Ja ei tosiaan haittaa, vaikka koti löytyisi kauempaakin kuin Vaasasta, käyn täältä jatkuvasti autolla esim. Helsingissä ja ihan mielelläni tulen vilkaisemaan kotia, johon kissa pääsee. Zira ja sen pennut luotutetaan ainoastaan sisäkissoiksi.

 

Ja lopuksi mainostelen hieman toista eläinaiheista blogiani:

bannu-normal.jpg