Muikku-uunipuuro

Tarvikkeet:

uunivuoka

soseutin

pieni ja iso kulho

huhmare

 

ohrasuurimoita

vehnäleseitä

raakaa maksaa

muikkuja

kananmunia

vihanneksia (esim. herneitä, kurkkua, kukkakaalia)

kilo jauhelihaa

auringonkukkaöljyä

 

Valmistus:

1. Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros (n. 1 cm) ohrasuurimoa. Ripottele päälle hieman vehnälesettä ja lisää vettä niin, että pinta on ohrasuurimoita korkeammalla. Laita uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi ja ota pois, heivaa muikut päälle ja anna kypsyä vielä 45 min.

2. Uunivuan kypsyessä pilko vihannekset, aseta ne pienempään kulhoon ja soseuta ne mössöksi soseuttimella.

3. Otettuasi vuoan uunista (puuro hautunut 1h 15 min, muikut 45 min 200 asteessa) riko kananmunat ja valuta valkuainen kuumaan puuroon ja sekoita, kunnes se jähmettyy (muuttuu läpinäkyvästä valkoiseksi). Keltuaiset voi kipata pienempään kulhoon vihannesmössön sekaan - nämä jätetään raa'aksi ja lisätään seokseen sen kylmettyä.

4. Irrota kananmunista sisäkalvo ja leimakohta. Pese ja jätä kuivumaan esim. munien omaan kennoon. Kuorien kuivuttua jauha ne huhmareessa ja lisää ruokaan.

5. Pilko maksa, jos se ei ole jauhettua.

6. Lisää isompaan kulhoon jäähtyneet muikut, puuro, vihannesmössö, keltuaiset, jauhetut kananmunankuoret, maksanpalat ja jauheliha, siis kaikki ainekset. Löröytä sekaan auringonkukkaöljyä. Sekoita huolellisesti ja tarjoile koirille koon mukaisina annoksina.