Latasin joku aika sitten Spotifyn ja pitipä tehdä Poikasille oma soittolista biiseistä, jotka jollain tapaa liittyvät niihin:

Poikaset

Tällä hetkellä siellä on 9 kappaletta ja ajattelin tämänpäiväisessä merkinnässä kertoa vähän, mistä tuo kumma biisilista on saanut sisältönsä. Kaikkia poikasiin liittyviä biisejä ei ole, koska niitä kaikkia ei ole Spotifyssa - esim. Umbrellan pilaversio Sontsan alla on aina ollut Dingon biisi. :'D "Jos tuosta kasvat vielä suuremmaksi, ei riitä sulle edes tilataksi.. Olet vetänyt sen verran nakkia, ettei löydy sulle sopivaa sadetakkia.." XD

Dingo – Nimeni on Dingo

Mielenkiintoista on, että tutustuin tähän vanhaan hyvään biisiin vasta pitkän aikaa Dingon tulon jälkeen. Koko kappale kuvaa mielestäni pelottavan osuvasti Dingon elämää, miten se on joutunut siirtymään paikasta toiseen ja viettänyt kuljeksivaa elämää. Dingolla on jopa oikeasti pieni arpi silmäkulmasta - en tiedä, mistä se on tullut, mutta tuo "on yksi ruoskanjälki kasvoissani" tuo aina sen mieleen.

"Minä lähden sinne, missä nauraa saa! Nimeni on Dingo! Se saa kulkemaan! Katson taakse vielä.. Pahaan kaupunkiin. Joku huutaa 'Dingo! Painu helvettiin!'"

Tulee mieleen Dingon lähdöt Haapsalusta ja Raahesta. ;D

Ja tuo kakkossäe, se jotenkin niin kuvastaa Dingon olemusta, kenties jotain osiota sen elämästä.

Sitten lista tekee omituisen hyppäyksen:

Petri Nygård – Onko sulla pokkaa

Tästä biisistä keksin aikoinaan, että Rokan nimeksi tulee Rokka. Toki Rokan nimi tulee varsinaisesti Tuntemattomasta Sotilaasta - olin joskus sitä (tai oikeastaan Sotaromaania, sensuroimaton versio on hauskempi lukupaketti x) lukiessa kelaillut, että Rokka olisi hyvä nimi koiralle.

Biisin sisältö ei - ylläri - hirveästi liity Rokkaan. Lähinnä tuo "Jos sä oot stara, mä oon koko vitun galaksi" liittyy siten, että mietin Rokan nimeksi alkuun Sterne eli Tähti/Stara.

Kertosäe istuu hauskasti myös poikasiin..

"Onko sulla pokkaa, onko sulla pokkaa? - Niinku Riki Sorsalla nokkaa." (Dingo)

"Onko sulla pokkaa, onko sulla pokkaa? - Niinku talvisodassa tarvittiin Rokkaa!" (Rokka)

"Onko sulla pokkaa, onko sulla pokkaa? - Ota koppi, oon granaatti ilman sokkaa!" (Vladimir)

Leevi and the leavings – Turkmenialainen tyttöystävä

Tämä biisi kertoo siitä, miltä minusta tuntui, kun lähdin hakemaan Dingoa Haapsalusta. Netti-ilmoituksen perusteella piti matkustaa 800 km matka katsomaan koiraa, jota ei ollut koskaan ennen nähnyt. Olen jopa sovittanut tuosta Dingolle version.

"Minä koirattomana tietenkin, netti-ilmoitukseen vastasin. Sitä pitkän matkan tehdä saa, kun on pakko kauas matkustaa, jos mielii itsellensä saada rakkaimman. Ja kunhan vain Haapsalu ensin löytyy kartalta, mä tähdet kompassina luokses suunnistan..." ja "...tiekartalta matkoja mittailin, ajoreitin viivalla merkitsin: Kokkola sitten Tampere Helsinki ja seuraavaksi Tallinna ja sieltä noita pikkuteitä Haapsaluun..."

:D

Arttu Wiskari – Mökkitie

Mökkitie on päätynyt listalle sillä, että siinä mainitaan sekä Dingo, että Rokka:

"Dingo lauloi nahkatakkista tyttöä. Ukki kertoi jatkosodasta, siitä alikersantti Rokasta.."

Kävin joka kerran laulamassa tämän karaokessa ja sanoin, että omistan biisin koirilleni. XD

Hassisen Kone – Kulkurin Iltakalja

Tästä tulee Dingo mieleen... "Ei poista rinnuksiani minkäänlaiset valjaat" istuu jotenkin Dingon miehekkääseen olemukseen. :D

Boney M. – Rasputin

Tämä on Vladimirin biisi, koska se on hurmuri, jota yksikään nainen ei ole tähän mennessä voinut vastustaa. Näin vaatimattomasti ilmaistuna. Ja onhan sen kolmas nimikin Rasputin. :3

Jotenkin tuo myös sopii kissani persoonaan, se on samalla tapaa vähän mystinen ja epämääräinen tyyppi kuin Rasputinkin. (Suosittelen muuten kaikille lämpimästi Rasputin-elokuvaa, pääosassa Alan Rickman, jos ette ole nähneet.)

Irwin Goodman – Härmäläinen perusjuntti

Eli "Virolainen Perus-Diksu" XD Tulee se niin mieleen tuosta "Vahingossa luoja oudon prototyypin loi..!" Tästä onkin jo ennestään sovitus täällä blogissa.

Irwin Goodman – Häirikkö

Tämä biisi kertoo Dingon muutoksesta paremmaksi koiraksi. "Mä ennen öykkäsin ja möykkäsin ja naiset säikytin..." kuulostaa ihan Dingolta. :'D

Irina – Kissa pakkasessa

Tästä on tullut lauleltua poikasille, mutta yllätys, Vladimir ei näyttele tuossa kisun osaa, vaan se on "Aarni-pojan" tilalla ja oma sovitukseni on "Dingo pakkasessa"... Ei sillä, etteikö se Vladdeenkin sopisi, mutta se ei onneksi ole löytökissataustastaan huolimatta koskaan kärsimään pakkasesta. Ja meikäläinen on tietty se "Akka", joka tulee iloisena hakemaan Diipadaapan kotiin. :3

Tuo on ylipäätään hirmu kaunis biisi, kannattaa kuunnella ajatuksella. <3