Eräällä foorumilla eläinajokortista kommentoitiin seuraavaa:

 

"Tuo lemmikkikortti on mielestäni ihan hullu asia. Varsinkin, jos kortista pitää maksaa, kuten esim. autokortista. Olisi ihan hullua maksaa ensin se kortti ja sitten lemmikin hinta."

ja:

"Tuo olisi jo kyllä ihan kummallista touhua. Ihmistä ei voi pakottaa kursseille oman rakkaudenkohteensa takia. Minun rakkaudenkohde on lemmikit ja se olisi epäreilua kiskontaa, jos tuo kortti olisi maksullinen."

 

Vastasin tähän seuraavasti:

Mutta kun se eläin ei voi hyvin pelkällä rakkaudella! Siitä eläimestä ja sen hoidosta pitäisi tietää jotain, että osaisi tarjota sille asianmukaiset olot! Eläimet eivät ole ihmisten leluja! Niillä on oikeus saada kunnollista hoitoa! 

Liian moni eläin joutuu jatkuvasti ihmisten tietämättömyyden ja harkintakyvyn puutteen uhriksi. Niitä hankitaan lapsille leluiksi ja eläimet saavat maksaa ihmisten ajattelemattomuudesta ja silkasta tyhmyydestä terveydellään, jopa hengellään. 

"Se maksaa" on kyllä kaikkien aikojen huonoin perustelu, minkä olen eläinajokortista kuullut. Jostain syystä "eläinrakkaat" ihmiset pennuista mummoihin hokevat tätä. Onko teille RAHA oikeasti TÄRKEÄMPÄÄ KUIN ELÄINTEN HYVINVOINTI?! 

Minäkin rakastan autolla ajamista tosi paljon, mutta perheeni on silti hitto vie maksanut 1500 euroa minun autokoulustani. Olisiko kivaa, jos kaikki saisivat ajella autolla ilman ajokorttia?! Se johtaisi taatusti hyvinvointiongelmiin, kun moni pässi ajaisi kolarin, kun ei olisi opetellut autolla ajamista ennen rattiin hyppäämistä, kun se ei kerran olisi pakollista. Sama juttu eläinten kanssa! 

Hyvin harvoin ihmisille aiheutuu vaaraa siitä, että vaikka hamsteri hankitaan pikkulasten leluksi ja puristellaan hengiltä, pudotetaan pöydältä, lakataan sen kynnet, annetaan sille pumpulia, johon se tukehtuu ja ties mitä kaikkea älytöntä. Silti se on VÄÄRIN sitä hamsteria kohtaan! 

En jaksa pitää kovin eläinrakkaana sellaista, joka ei ole valmis maksamaan paria kymppiä oikeudesta omistaa lemmikki. Jos oikeus omistaa koiria riippuisi siitä, minä maksaisin vaikka tonnin, jos sillä kurssilla oppisi oikeasti yhtä paljon koiran käsittelystä kuin ajokoulussa oppi auton käsittelystä. 

Sori tämä purkaus, minusta on vain suunnattoman itsekästä asettaa raha hyvinvoinnin edelle. Iljettävää suorastaan! Hyh! XP