Rokalla alkoi syksyiset juoksut, mitä olinkin tässä ounastellut neidin pudotettua jokunen viikko takaperin kaiken pohjavillansa ja kasvatettua uuden.. (Se tapahtuu kummallisiin aikoihin vuodesta, kuten keskellä talvea ja tuntuu olevan yhteydessä neidin kiimankiertoon.) Tällä kertaa juoksut eivät olleet verettömät, vaan tuo on tiputellut tippoja aina välistä - ei kuitenkaan niin paljoa, että olisin vaivautunut laittamaan sille pöksyjä jalkaan. Muuten neiti on käyttäytynyt rauhallisesti.

Dingo lähti sitten taas poikasten ukin luokse hoitoon - normi varotoimenpide, ettei vahinkoja vain satu. Vähän jänskättää, kun isän lähialueella on tehty susihavaintoja ja ovat vieneet pihoista koiria jopa päiväsaikaan. Pyysin olemaan tosi varovainen Dingon kanssa ja olemaan pitämättä narussa, jossei itse ole paikalla niin, että näkee koiran. Ja ilta-aikaan meidän perheessä nyt järestäänkin on aina otettu hauvelit sisään ennen hämärän tuloa.

Otin tässä hiljan yhteyttä erääseen vanhusten asumispalveluja tarjoavaan paikkaan ja tarjosin Rokkaa sinne vierailulle. Sainkin nopeasti vastausta, että ottavat mielellään Rokan sinne käymään mummujen ja vaarien iloksi. Olemme näillä näkymin menossa 18. päivä, kun piti näiden juoksujen vuoksi hieman lykätä sitä. (En halua, että Rokka tiputtelee siellä verta ympäriinsä.) Kirjustelen sitten blogiin, miten sujui. Vierailun perusteella mietin sitten, voisiko Dingoakin harkita vastaavaan. Rokan uskon olevan juuri sopiva koira tällaiseen kaverikoira-tyyppiseen toimintaan, kiltti, eloisa ja rauhallinen.

Roksu varmasti itsekin tykkää, kun saa uutta ohjelmaa. Sitä on pennusta saakka kuljetettu erilaisissa paikoissa niin uudet tilanteet ja ihmiset eivät pahemmin neitiä stressaa.

Muutakin koira-aiheista kuuluu syksyyn, kun pakerran Hopeanuoli-faniyhdistyksen jäsenlehteen tulevan Pinkkinuoli-fanisarjakuvani re-make -version parissa. Kertoilin tästä enemmän Hammasnurkka-blogissani, jos kiinnostaa lukea! :)

Mukavaa syksyä kaikille!