Olen nyt toista vuotta mukana järjestämässä Gingacon-nimistä eläintarinatapahtumaa Tampereella. Ajattelin kirjoittaa tapahtumasta parilla sanalla Poikasten Pulkkaan siltä varalta, että joku blogini lukijoista sattuu olemaan kiinnostunut tämäntyyppisistä tapahtumista.

gingacontulee.jpg

Kyseessä on Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n ja Monitoimitalo 13:n yhteistyössä järjestämä 400 kävijän coni, jonka kantavana voimana toimii Hopeanuoli ja muu Ginga-saaga. Ohjelmaa on kuitenkin laidasta laitaan, erilaisia luentoja, pukukilpailuita, esityksiä ja tietovisoja. Tällaisia tapahtumiahan olemassa Suomessa ja ulkomailla muitakin, tunnetuimmat lienevät Animecon, Tracon ja Desucon. Gingacon on kuitenkin ainoa eläintarinoihin painottuva kaikenikäisten tapahtuva - täysi-ikäisethän voivat ottaa osaa myös turritapahtuma Finfur Animukseen.

Viime vuonna ensikertaa järjestetyssä Gingaconissa oli 333 kävijää. Tilaa on kaikkiaan 400:lle ja tänä vuonna tavoitteena olisikin saada tupa täyteen. Lippu tapahtumaan on 10 euron luokkaa, mutta osallistumaan voi päästä ilmaiseksikin, mikäli tulee järjestämään ohjelmaa tai vapaaehtoiseksi työvoimaksi, vänkäriksi.

Mitä kaikkea Gingaconissa sitten on ensi vuonna luvassa? No, sinäkin voit siihen vaikuttaa!

ohjelmahaku.jpg

Ohjelmahakumme on para-aikaa käynnissä ja kuka tahansa voi tarjota mukaan oman ohjelmanumeronsa. Se voi liittyä eläintarinoihin, animeen, mangaan, piirtämiseen, rooliasujen tekoon, pelaamiseen tms. fandom-juttuun. Pääpaino on tietenkin Hopeanuolessa, mutta tarjonta pyritään pitämään monipuolisena. Viime vuonna meillä oli mm. Turtles-luento ja itse taas luennoin hyeenojen rooleista eri tarinoissa. Ohjelmaan mahtui myös häntä- ja korvapajaa, pelihuonetta, Ginga Roomia ja muuta mukavaa.

Mitäkö ohjelmaa itse toivoisin 2017 Gingaconiin? Olisi ihan mahtavaa saada ohjelmaa liittyen esimerkiksi Ruohometsän kansaan, Soturikissoihin, Alfred J. Kwakiin, Pokemoniin ja muihin eläinsarjoihin, olivatpa ne animea tai eivät. Ja tietenkin myös Hopeanuoleen itseensä. Niin syväluotaavia erikoisaiheita kuin aloittelijaystävällisiäkin. Myös ihmisistä kertoviin animesarjoihin tai peleihin liittyvä ohjelma on tervetullutta.

Monitoimitalo 13:ssa on hyvät käsityömahdollisuudet ja niitä pyritään hyödyntämään tänäkin vuonna. Käsistään taitavia vapaaehtoisia käsityöohjaajia on hakusessa korva/häntä/cosplay-pajan vänkäreiksi. Myös omia käsityöpajojaan voi tarjota mukaan.

Itsehän toimin tänä vuonna ohjelmavastaavana (viime vuonna pääjärjestäjänä) ja pyrin nyt hyvissä ajoin kokoamaan hyvän ohjelmakokonaisuuden ja huolehtimaan ohjelmapitäjien tiedottamisesta nyt ennen conia ja hyvästä conikokemuksesta sitten conin aikana. Ohessa vedän myös conimme markkinointitiimiä, johon kuuluu taitavia graafikoita, piirtäjiä ja valokuvaajia. Jännittää kovasti, miten suoriudumme tämänvuotisen conin järjestämisestä ja miten viime vuonna karttunutta kokemusta onnistutaan hyödyntämään! :)