Kirjoittelin tässä lauantaiaamupäivän ratoksi artikkelin koiran perushoidosta: http://poikastenpulkassa.vuodatus.net/sivut/koiran-perushoito

Otan mielelläni vastaan kommentteja ja kehittämisideoita. Mitkä osat ovat hyviä? Pitäisikö joku asia selittää selkeämmin? Osuuko silmään selkeitä asiavirheitä, jossa väitetään kissaa kalaksi? Entä pahoja kirjoitusvirheitä? Onko kuvat aseteltu hyvin ja tarkoituksenmukaisesti?

Teksti on tietotekstiä, mutta siinä ilman muuta on mukana omia näkemyksiäni ja mielipiteitäni. Olen pyrkinyt tuomaan esille, missä kohtaa kyse on mielipiteestä ja pyrkinyt perustelemaan sen kannan, minkä olen tietotekstin kirjoittajana ottanut. Esim.:

"Monesti väitetään, että palkkio yksin tai rankaisun välttäminen olisi koiralle se suurin motivaation lähde, mutta rohkenen epäillä. Ihmispuolella psykologia on jo aikaa sitten mennyt behaviorismista eteenpäin, mielestäni koirankoulutuksen teorioissakin on jo syytä siirtyä Pavlovin kuolaamiskokeista astetta syvemmälle ja todeta, että koira on sosiaalinen laumaeläin, jolle on palkitsevaa toimia oman perheen tavoitteiden mukaisesti. Namipala tai retuutuslelu on vain viesti oikeinmenneestä hommasta karvaiselle perheenjäsenelle samalla tapaa kuin iloinen kehu tai rapsutus korvantakaakin."

Miten olen mielestänne onnistunut tässä?

009-normal.jpg

Lisäksi, jos joku asiasta tietävä haluaa, voi antaa vinkkejä noiden aktivointia, turkin, silmien ja korvien hoitoa käsittelevien tyngäksi jääneiden kappaleiden kehittämiseen monipuolisemmiksi! :)