Käydessäni eilen ruokkimassa Ziran sen pennut ryömivät ensi kertaa itse pesän ulkopuolelle! Natiaiset täyttävät huomenna neljä viikkoa. Tänään oli sama homma, mukava huomata, kun pikkuiset alkavat oppia liikkumaan kunnolla. Chirinkin on rohkaistunut hieman, joskin Gabu on selvästi hanakammin tutkimassa uutta. Heiluttelin leluhiiren häntää pesän edustalla ja liike selvästi kiinnosti pieniä, mutta vähän jännitti kuitenkin. Pistin hiiren pesän suulle ja Gabu kävi sitä vähän haistelemassakin.

Rokka-paralla käy aika pitkäksi, kun olen edelleen flunssassa ja en jaksa paljoa touhuta. Tänään lojuin sohvalla kirjaa lukemassa (Ginny Suurkaupungin enkeli - kirjoitin näistä kirjoista artikkelin toiseen blogiini Hammasnurkkaan) niin Rokka taapersi askarteluhuoneen ovelle, nousi hyvin ihmismäisesti takajaloilleen, väänsi tassulla ovenkahvan alas, meni ovesta seuraavaan huoneeseen ja avasi siellä oven. Hetken perästä Dingo taapersi perässä. Menin vähän ajan päästä katsomaan, kaksikko röhnöttää kylpyhuoneen lattialla. Tuumasin, että ihme hiippareita. :D

Sen jälkeen pistin kaksikon makuuhuoneeseen ja päästin Ziran jaloittelemaan. Menin katsomaan pentuja ja annoin Ziralle sen päiväruuan. (Zira syö todella paljon, kun imettää kahta isoa pentua.) Juuri saatuani pennut sylistä takaisin pesään kuului ryminää makuuhuoneen ovelta. Poistuin kiireesti kissahuoneesta, toin keittiöstä Ziralle sen kupin (jalotteluhetkinä olen ruokkinut sitä keittiössä, jotta se kokisi olonsa mukavaksi muuallakin talossa) ja sain kissahuoneen oven parahiksi kiinni, kun Dingo ja Rokka porhaltavat energisinä ja reippaina huoneesta.

Rokka tuntui olevan sitä mieltä, että koska oli odoteltu huoneessa (ja tultu sieltä omine lupineen, hmph) niin NYT ETSITÄÄN MAKKARAA ja siinä sitten hämmentelin koirien puuroa ja seurasin koirien nuuskuttelua. Sanoin niille, että "ei ole makkaraa", mutta koirat jatkoivat etsintää. Tuumasin, että ei kai tässä muu auta kuin tehdä niille etsintäkätköt, kaivoin kalkkunaleikkeet jääkaapista ja houkuttelin kaverukset parilla siivulla takaisin makkariin. Kätkin makkaranpaloja pitkin taloja ja päästin kaksikon etsimään. Olivat aivan onnessaan.

Noh, täytyy toivoa, että tämä flunssa tästä helpottaa niin pääsee kunnolla aktivoimaan näitä.