Olen tässä taas vaihteeksi flunssan kourissa ja terveysasemalta kotiin hipsiessä poikkesin hakemaan itselleni ja koirille sapuskaa. Todettuani harmikseni, ettei Yarrahia ole, aloin tutkailla muita tölkkiruokavaihtoehtoja - Dingo ja Rokka ovat tässä vetäneet pääsääntöisesti nappulaa satunnaisten liha-aterioiden ohella, niillä tulee varmaan kohta kuivaruoka korvista ulos.. Vilkaisin Chappi-tölkin etikettiä, mutta pistin sen hyvin nopeasti hyllyyn.

"Koostumus: lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (josta 4% häränlihaa), viljaa, kasviksia (4% porkkanaa), kivennäisiä. Ravintoainekoostumus: (%): Valkuaista: 5 /Rasvapitoisuus: 4 / Epäorgaaninen aines: 2.5 / Raakakuituja:0.3 / Kosteutta: 81. Lisäaineita per kg: Ravintopitoisia lisäaineita: D3-vitamiinia: 150 KY, E-vitamiinia: 20 mg, Kupari(II)-sulfaatti pentahydraatti: 2 mg, Sinkkisulfaatti monohydraatti: 53 mg."

Seuraavana nappasin käteeni Hau Hau Champion Premium Liha-riisi paté -tölkin ja koin "missä olet ollut koko elämäni" -elämyksen lukiessani tätä etikettiä:

"VALMISTUSAINEET Liha ja eläinperäiset tuotteet 95 % (josta naudanlihaa 10 %), riisi 4,1 %, vitamiinit ja mineraalit.

RAVINTOSISÄLTÖ Kosteus 81 %, proteiini 8,5 %, öljyt ja rasvat 6 %, hehkutusjäännös 2,5 %, kuitu 0,7 %.

LISÄTYT VITAMIINIT JA MINERAALIT (/KG) A-vitamiini 3 000 IU, D3-vitamiini 300 I.U., sinkki (sinkkioksidi) 16 mg, rauta (rautasulfaattipentahydraatti) 6,5 mg, kupari (kuparisulfaattipentahydraatti) 0,1 mg.

Hau-Hau Champion Liha-riisi säilykeateria on täysravinto kaiken ikäisille koirille. Se ei sisällä soijaa, vehnää eikä lisä- ja väriaineita. Runsas lihapitoisuus tekee ruoista hyvin sulavia. Hau-Hau Champion säilykkeitä voit tarjota sellaisenaan, sillä ne sisältävät kaikki koirasi tarvitsemat ravintoaineet – tai sekoittaa niitä kuivaruokaan antamaan lisää maistuvuutta."

Erityisen hyvän vaikutuksen teki "95% eläinperäisiä tuotteita" sekä lopun luettelo, mitä kaikkea shaibaa se ei sisällä.

Kaikeksi huipuksi tölkin hinta oli vaan vähän yli euron, joten ladoin niitä kuusi kappaletta koriin niin olisi kätsiä aterioita hauveleille saikkuni ajaksi.

Kotona avasin tölkin ja sisältö oli jopa ihan vaaleanpunaista ja näytti ja haisi LIHALTA. Ei tietoakaan sellaisesta epämääräisestä ruskeasta mössöstä, mitä koiran- ja kissanruuat yleensä ovat.

Viimeinen koe oli tietenkin Dingo ja Rokka - molemmille tämä maistui erinomaisesti.

En siis voi yksinkertaisesti kuin suositella tätä mm. S-Marketeista löytyvää tuotetta! :D