Viime keskiviikkona muutimme Dingon ja Rokan kanssa tänne koululleni, kun ensimmäinen navettaviikkoni alkoi. Asuntolaan saa tuoda ainoastaan yhden koiran, joten Rokka piti laittaa koulun koirahoitolaan, jossa sillä on oma häkki, jossa pääsee myös ulos. Ostin Rokalle aamuhoidon, mutta käyn iltapäivisin ja iltaisin viemässä sitä lenkille. Rokkaa järjestely ei ole oikein miellyttänyt, se olisi selvästi mieluummin minun ja Dingon kanssa, mutta minkäs teet. Ja se ei ole vielä niin yksinolovarma, että uskaltaisin jättää sen päiväksi asuntolahuoneeseen, saattaisi askarrella ja mölytä siellä.

 

001_zpsc571332c.png

Dingo ja minä asumme "Mummolassa", koulun asuntolan lemmikkipuolella, joka on joskus ollut vanhainkoti. Tännehän me vanhukset sovimmekin, Rokka nuorena ja reippaana saa olla siellä hoitolassa. :D

Dingo on asettunut ihan hyvin tänne ja ollut aikaslailla ongelmitta. Sen kanssa päiväni alkaa 4:45, kun ryömin sängystä pukeutumaan, antamaan Dingolle ruokaa, pistämään kahvin tippumaan ja suuntaan aamupissalenkille järven rantaan. Sitten juon kahvia ja syön vähän muroja ja kiirehdin navettaan, jossa pitää olla tasan klo 6 työvaatteissa valmiina hommiin. Sieltä menen suoraan koulun aamupalalle ja siitä oppitunnille. Kymmenen välitunnilla olen käynyt lenkittämässä Dingoa uudestaan, ruokiksen alkaessa Rokan (hoitolan henkilökunta käyttää sen seitsemän jälkeen aamulla). Klo 15 pitää taas olla navetalla työvalmiudessa, eli lähdemme toisten navettaviikkolaisten kanssa viimeistään varttia vailla tunnilta sinne. Klo 16 käymme syömässä ja 16:30 alkaa iltapäivälypsy. Työt navetalla päättyvät n. klo 18, jonka jälkeen vien molemmat koirat lenkille ja ehkä ulkoaitaukseen leikkimään. Sitten puoli yhdeksän ja kymmenen välillä me navettaviikkolaisopiskelijat teemme lyhyen iltatarkastuksen, että navetalla on kaikki ok. Tämän jälkeen ehtii vielä lenkittää tai juoksuttaa hauvoja, mutta kyllä siinä jo kaipaa aika pian nukkumaan.. Palautan Rokan hoitolaan yöksi ja tulen Dingon kanssa asuntolalle punkkaamaan.

Ensimmäisenä iltana Dingo sai niiinsanotun virikkeellistämisiltapalan: tarjosin sille ruuan jogurttipurkista, jotta pojan täytyi vähän työskennellä ja käyttää päätään saadakseen sapuskat ulos:

002_zpsea5c2ced.png

Arvelin, että rauhallinen puuhastelu ruuan parissa saa Dingon tuntemaan olonsa mukavaksi uudessa paikassa.

003_zpsc72ca213.jpg

^ Minä, Dingo ja Rokka lenkillä koulun ympäristössä. Takanamme näkyy lehmälaidun.

010_zps68a9d3e8.png

Koulun lehmiä laitumella. Näiden rouvien lypsämistä minä ja luokkatoverini olemme tässä harjoitelleet käsikäyttöisellä lypsyasemalla. Se alkaa jo sujua, vaikka opittavaa ja muistettavaa on todella paljon. (Yllätyin, miten monia erimuotoisia utareita on, eri mallisiin tarvitaan vähän erilainen käsittelytekniikka.) Tänään olin ensikertaa mukana ajamassa lehmiä pellolta lypsylle. (Ei niitä varsinaisesti tarvitse ajaa, menevät enimmäkseen mielellään itse ja käppäilevät myös lypsyasemalle enimmäkseen ihan tottuneesti.) Koulumme lehmät ovat hyvin kärsivällisiä ja niiden jalostuksessa luonne on ykköskriteeri. Kova totutteleminen minulla on silti, kun ei ole koiraa suurempien eläinten kanssa ollut aiemmin tekemisissä ja lehmä on saaliseläimenä kovin erilainen otus.

005_zps528a04ba.png

Koulun ihana vasikkakaksikko, jotka tuovat alituiseen mieleeni Dingon ja Rokan kujeiluineen. Väritkin täsmäävät, mutta sukupuolet menevät päin vastoin. Nämä kaverit ovat vielä niin pieniä, että niille juotetaan suoraan lypsytankista tullutta maitoa neljästi päivässä. Se on mukavaa puuhaa, vaikka vekkulit välillä vippaavatkin ämpärit lattialle tyhjennettyään ne..

008_zps7231b6e7.png

Dingo ja Rokka vipeltämässä koulun koira-aitauksessa.. Mutta nyt pitää kiitää iltatarkille ja viemään hauveleita sen jälkeen. Kirjoittelen tänne lisää, kun joudan ja kysellä saa, jos joku asia esim. koulun suhteen kiinnostaa. :)

Paikkahan oli tosiaan Koulutuskeskus Salpaus, Asikkala. ;)