Kaverini oli viime viikonloppuna kylässä uudessa kodissamme. Hänen koiransa Usva, Rokan veli, oli mukana ja tämä aiheutti omia järjestelyjään, koska Dingo ei siedä toisia uroksia ja käy murha mielessään kimppuun niitä kohdatessaan.. Toisin sanoen piti viikonlopun ajan pelata yksiin niin, etteivät urokset vahingossakaan pääse kohtaamaan toisiaan. Enimmäkseen tämä tarkoitti sitä, että toinen uroksista oli juoksunarussa. Asiaa helpotti myös se, että kuistilleni pääsee kahdesta eri ovesta, eteisestä ja saunaneteisestä ja näiden tilojen välissä on 3 ovea.. Eli otettiin ensin toinen poika sisään toisesta ovesta samaan aikaan, kun toinen odotti toisessa eteisessä ulospääsyä. Yöt kaverini nukkui koiransa kanssa vierashuoneessa ja Dingo taas oli minulla omassa makuuhuoneessa. Tässä välissä keittiö ja olohuone.

Tokihan Dingo haistoi Usvan läsnäolon, mutta oli aika lunkisti, eikä vaikuttanut pahemmin stressaavan. Huomasin varmaan, että ihmisillä on tilanne hallussa, eikä sen tarvitse kohdata reviirillään majailevaa nuorta urosta. Dingo jopa oli ihan rauhassa makuuhuoneessa, vaikka Usva retkotti ihan siinä oven edessä keittiössä aamupalaa syödessämme.

Rokka oli aivan onnessaan, kun pääsi leikkimään veikan kanssa. Kaksikko vietti paljon aikaa mähnäämällä toistensa päitä suullaan vastakkain olohuoneen lattialla sohvan virkaa hoitavalla patjalla maaten. Pääsivät myös vipeltämään pihalla, minulla on onneksi aika iso tontti tässä vuokrakämpän yhteydessä.

Hassu kommelluskin sattui. Dingon odotellessa sisällä teimme lenkin rantasaunalleni Rokan ja Usvan vipeltäessä vapaana. Sisarukset vipelsivät tutkimaan rantapenkkaa ja Rokka onnistui likaamaan itsensä niin, että tuli tassut ja maha ihan ruskeina ja pahanhajuisina takaisin! Ei muuta kuin likainen narttuli pesulle. :D

Noin muuten arki on alkanut sujumaan ihan hyvin. Käyn töissä ja alkuun Rokka oli työpäivieni ajan pihalla juoksunarussa, mutta oli alkanut pääsemään oudosti irralleen. Sen oltua jo toista kertaa vapaana pihalla tullessani kotiin iltavuorosta katsoin parhaaksi jättää neidin sisään - silläkin uhalla, että tuhoaa siellä jotain, mitä on tähän saakka harrastanut..

Ensimmäisellä kerralla vika oli ollut ihan hihnassa, lukko oli yhdestä metallilenkin raosta luiskahtanut pois.. Toissa päivänä lukko oli kuitenkin auennut, enkä jaksa uskoa, että Rokka olisi pannassaan olevaa lukkoa voinut mitenkään kieriä auki, vaan ainoa mahdollisuus taitaa olla, että joku on käynyt laskemassa sen irti. Näin ollen en enää uskalla jättää Rokkaa pihaan.

Rokka onkin pärjännyt hyvin sisällä työpäivien aikana. Joinain päivinä se on vähän jyrsinyt polttopuita ja tänään oli levitellyt ja syönyt wc:n roskiksen sisältöä (se joutui aukomaan 3 ovea sinne päästäkseen, viimeisin itseä kohti puukahvasta vedettävä ovi O_O) ja aukonut ovet makuuhuoneeseen ja eteiseen. Ei tuossa muuten mitään, mutta eteinen on kylmillään oleva tila, harmittaa, kun lämmöt karkaavat.

Rokkanukkuu_zps68bddbad.jpg
Rokka nukkuu tavanomaisesti jotakuinkin näin.

Mutta hienosti on sujunut sinällään ei ole mitään karmaisevaa tehnyt. Pahin lienee, että keittiön pöydälle on kiivetty katselemaan ulos ikkunasta. :D

Vaan pientä mikä tahansa tuommoinen tuhoileminen on siihen verrattuna, että tiedän koirien olevan turvassa lukkojen takana. En ole vielä pahemmin törmännyt naapureihin tai muuten tunne tästä ihan läheltä ketään niin en yhtään tiedä, voisiko täällä tosiaan olla joku käynyt tontilla päästämässä Rokan vapaaksi. Ei kauhean kiva juttu, kun heti tuolla pellon takana kulkee autotie ja toisella puolella joki, jossa on heikot jäät. Koira todellakaan voi täällä viipottaa valvomatta irrallaan.

Kai Rokka on kuitenkin alkanut aikuistua ja pahin tuhoaminen tuntuu jääneen sinne pentuikään. Ja tottuuhan se tästä näin, kun on säännölliset työajat. Muistaa vaan iltaisin aktivoida ja huomioida koiria, niin lepäilevät päivät sitten tyytyväisinä. :)