Nyt meni viimeisetkin innon rippeet edes koskea pitkällä tikulla teolliseen eläinten ruokaan, kun luin tämän keskustelun: Lemmikkieläinten kierrätys valmisruokiin

Lainaus:

"Teollisten ruokien kyseenalaiset raaka-aineet

Teurastamoissa teurastetaan vain terveitä, yhä kävelemään pystyviä eläimiä. Muille eläimille on mm. Amerikassa ja Kanadassa olemassa omat ”kierrätystehtaat”, jonne otetaan kaikenlaisia eläimiä ja eläinperäistä jätettä. Näissä tehtaissa valmistetaan eläinproteiinia, joka myydään edelleen lemmikkieläinruokavalmistajille.

Eräässä lehdessä oli kirjoitus tällaisen tehtaan toiminnasta:

”Tehtaan lattialla oli tuhansia kuolleita koiria ja kissoja; karjan päitä ja sorkkia; lampaita, sikoja ja hevosia; kokonaisia haisunäätiä; rottia ja pesukarhuja – kaikki odottamassa valmistusta. Tehtaan kuumuudessa kuolleella eläinkasalla tuntui olevan oma elämänsä, miljoonien matojen luikerrellessa ruhojen ympärillä.”

”Tehdas käsittelee mädäntyneet eläinruhot, auton alle jääneet sekä lopetetut koirat ja kissat, joista valmistuu kuivaproteiinivalmistetta myytäväksi lemmikkieläinruoan valmistajille. Eräs pieni tehdas Quebecissä kierrättää n. 10 000kg koiria ja kissoja viikossa….Turkkia ei poisteta ja kuolleet eläimet keitetään kaikki yhdessä, sisäelimineen, luineen ja rasvoineen 115 ?C n. 20 minuuttia.”

”Joka vuosi USA:n 286:ssa ”kierrätystehtaassa” hävitetään hiljaisuudessa n. 12,500,000 tonnia kuolleita eläimiä, rasvaa ja lihajätettä… Baltimore’s Valley Proteinin isossa sammiossa on erilainen sekoitus kuolleiden koirien, kissojen, pesukarhujen, opossumien, kauriiden, kettujen, käärmeiden, sirkusnorsun poikasten ja poliisihevosten ruumiinosia…USA:laiset lemmikkieläinruoan valmistajat, kuten Alpo, Heinz ja Ralston-Purina ostavat täältä eläinproteiinia.” Lähde: http://www.mad-cow.org/~tom/cats_bse_rend.html"

- Luontaisnetti

 

 Vaikkei tuota ottaisikaan 100% todesta, niin minulle riittää, että tuollaista joutuu oikeasti edes epäilemään, eikä voi varmistua, ettei lemmikkieni syömässä ruuassa ole jäänteitä samanlajisista yksilöistä ja niihin käytetyistä lopetusmyrkyistä.

 Etiikaltaan ja oksettavuudeltaan tuo on minun pääkopassani samaa luokkaa kuin jos abortoituja sikiöitä jauhettaisiin vauvanruokaan... Siis oikeesti, ihmiset! YÄK! Miksi ihmiset tekee tollasta...? Tällä tapaahan se hullunlehmäntautikin saatiin aikaan. Oikeasti, ei järki paljoa päätä pakota tai vastuu toisten perheenjäsenten hyvinvoinnista, kun dollarinkuvat silmissä tuotetaan eläinten teollista ruokaa mahdollisimman halvalla.

 Tuossa pari päivää sitten syötin viimeiset "eläimille tarkoitetut lihat" lihapakasteessa ja todella vainoharhaisena katselin, että "onkohan noi mustat möykyt kissankarvaa... Tästälähin en oikeasti osta näille MITÄÄN, missä ei ole 100% selvitystä siitä, minkä lajista eläintä tuotteessa on... Ja mitään lisäaineita ei enää todellakaan.

 Tuo on yksiselitteisesti kuvottavaa, eikä taatusti terveydellekään hyväksi pitkässä juoksussa. Olen jo pitkään ajatellut, ettei eläinruokateollisuuteen ole luottamista ("kun eiväthän ihmiset tätä syö"), mutten olisi hurjimmissakaan kauhufantasioissani osannut kuvitella, että koiria ja kissoja oikeasti jauhettaisiin koiranruokaan ja kissanruokaan.

Ihmettelen suuresti, jos joku tuon luettuaan vielä syöttää teollista ruokaa eläimilleen. Eipä ole minun ongelmani, koska nyt viimeistään sanoudun irti teollisesta, minulle riitti. :x