2022_4.jpg

Rokalta leikattiin viime heinäkuussa nisäkasvain poistamalla koko nisärivi. Samassa yhteydessä Rokka myös steriloitiin, koska neidillä alkaa olla ikää ja parempi olisi, että välttyy enemmiltä iän tuomilta narttukoirien hormonaalisilta vaivoilta. Leikkauksen yhteydessä otettiin myös koepala ja kasvain todettin pahalaatuiseksi. Tiedossa toisin sanoen on, että etäpesäkkeitä voi ilmaantua.

Rokka toipui leikkauksesta erinomaisen hyvin. Minulla meni puolet kesälomasta tyttösen kuntoutumista valvoessa, mutta tuo oli loppupeleissä varsin rento ja mukava vaihe. Rokka nukkui sänkyni vieressä omassa peittopesässä ja toipui hyvin leikkauksesta.

2022_3.jpg

Nyt loppusyksystä Rokan leikkausarven pieleen alkoi ilmaantua haavaumia, jotka eivät parantuneet. Se tiesi eläinlääkärireissua. Alkuun piti hoitaa haavoihin tullut tulehdus antibioottikuurilla, jonka jälkeen päästiin tutkimaan haavaumien syytä. Ennen joulua saimme aika huolestuttavan tiedon, että haavaumien kupeessa vaikuttaisi olevan sieltä otetun näytteen perusteella uutta kasvustoa. Ihon ollessa rikki ennuste oli huono ja joulu ja vuodenvaihde menivät melko ankeissa tunnelmissa.

Päätin kuitenkin käyttää Rokan vielä paikalliseläinlääkärin suosittelemalla koirien syöpäkirurgiaan erikoistuneella spesialistilla. Kävimme siellä tänään ja Rokka tutkittiin ja kuvattiin perusteellisesti. Sain lupaavia uutisia, ettei pesäkkeitä ole mennyt muihin elimiin ja nisien ympärille muodostunut kasvusto on operoitavissa.

2022_2.jpg

Rokka poseeraa Hyvinkään hiekkakuopalla, jossa pidämme nykyään silloin tällöin Instalivejä.

Eläinlääkäri piti jopa mahdollisena, ettei kasvustoa välttämättä edes olisi, vaan kyseessä voisi olla tikkien hylkimisreaktio. Operaatio täytyy joka tapauksessa tehdä, jotta haavaumat saadaan parannettua. Rokalle varattiin aika leikkaukseen ensi maanantaiksi ja joudun sen kustantaakseni ottamaan pari tonnia lainaa - saman verran on palanut tähän saakka, jos huomioidaan kesän operaatio ja tämän päivän melko hintaviksi muodostuneet tutkimukset. Minusta se on kuitenkin sen väärti, että Rokka saa elää terveenä vielä useamman vuoden.

roxu.jpg

Rokka tänään hieman nuutuneena, kun tutkimuksissa tyttö piti rauhoittaa kuvauksia varten.

Summa on toki iso tällaiselle tätä nykyä myymälätyöntekijänä elantonsa tienaavalle (poltin tänään puolet kuukausipalkastani noihin tutkimuksiin ja leikkausta varten pitää ottaa lainaa). Sen vuoksi päätin polkaista käyntiin pienimuotoisen varainkeruukampanjan siinä toivossa, että tuttavapiiristä ja Rokan elämää sosiaalisen median kautta seuranneiden joukosta löytyy halukkaita auttamaan tänä vaikeana hetkenä elämässämme. Vastikkeetta en ole rahaa pyytämässä, vaan pikku summia vastaan voi ostaa kivoja Rokka-tuotteita, joilla sitten rahoitan näitä hoitokuluja.

magmain_insta3.jpg

Operaation tukemiseksi myyn mm. Rokka-kahvikuppeja ja jääkaappimagneetteja. Lisää tietoa tästä luvassa huomenna.

Omiani ja poikasten kuulumisia päivittelen nykyään Instagrammiin, joka kannattaa ottaa seurantaan.

Poikasten Pulkkaa koetan myös aktivoida.