Ennen Rokan tuloa olin aina ihmetellyt, että miksei ihmiset vaan anna luvallista pureskeltavaa. :'D Meillä on aina lattia täynnä puruluita, silti täällä on syöty:
 
- House 5-kauden dvd-boksi
 
- Päiväkirja
 
- Purtu reikä Hopeanuoli-peltiboksiin
 
- Raadeltu 2 pehmolelukoiraa verisiksi (pentu oli sitä ennen syönyt raakaa lihaa ja verta tarttui pehmoihin sen näköisesti, että ne olisi oikeasti tapettu)
 
- Lattiapäällystettä isäni luona
 
- Purtu reikiä kahteen eri sohvaan (isän sohvaan ja mieheni sohvaan, oman kodin sohva on saanut olla rauhassa)
 
- Muovinen ruokakuppi revitty palasiksi, toiseen purtu reikiä
 
- Läppärin virtajohdon päällysteeseen on onnistuttu pari pikkureikää syömään ihan nenäni edessä.
 
- Kahdet jouluvalot (minun ja naapurin)
 
- Kaikki kissan lelut, Vladde-parka leikkii tällä hetkellä koirien leluilla D:
 
- Pari Dingon lelua (Dingo leikkii leluilla tosi nätisti purren ja kuolaten ilman repimistä. Rokka murhasi sen rakkaan vinkukenkurun ja pallon...)
 
- Joitakin Rokan omia leluja tasapuolisuuden nimissä
 
- Kahdet lenkkarit
 
- 3 puista paistolastaa
 
- Koirien karstan puinen varsi
 
- Muutama wc-paperirulla (siis täysi)
 
- Muropaketti
 
- Rokan oma B-vitamiinipurkki (pillerit levitetty pitkin lattiaa)
 
+ muita asioita, mitä en nyt edes muista
 
Onneksi Rokan suosikkipurulelut Vladimir ja Dingo osaavat puolustautua itse (ja Dingo suojelee Vladdeakin menemällä väliin, jos penskojen leikki menee liian rajuksi) ja ovat välttyneet Rokka-vaurioilta.
 
Lisäksi veikkaan luutunneeni viimeisen 4 kuukauden aikana kymmeniä, ellen satoja litroja pissaa ja kakkaa asuntoni lattioilta... Pelkästään vikan vuorokauden aikana olen kerännyt eteisestä sen verran kakkaa, että sillä täyttäisi helposti pari-kolme maitotölkkiä...
 
Ja noita ei ole todellakaan jätetty useimpia pennun ulottuville, vaan monet noista on käyty vetämässä jostain kirjahyllyn ylähyllyltä 1,5 m korkeudesta tai kiipeilemällä poissaollessani keittiötasolle, joka on Dingon päätä korkeammalla. Suurin osa noista on ollut pahimmassa pureskeluiässä, mutta senkin jälkeen on ollut näitä "aika käy pitkäksi, kun joutuu olemaan pari tuntia yksin kotona" -tuhotöitä... =P
 
 
 
Vertailun vuoksi aikuisena tullut Dingo on:
 
- Kynsinyt maaleja ja hieman eristeitä ovista
 
- Purrut pari muovipulloa palautuskelvottomaan kuntoon.
 
- Purrut puhki pari palloa.
 
- Parista vinkulelusta vinkuosan rikkonut
 
- Vetänyt jtn 7 vuotta vanhan Flexin poikki
 
- Tehnyt parit oksennukset ja ripulit sisään, kun on ollut maha sekaisin
 
- Aiheuttanut yhden ikävämmän ja yhden lievemmän puremahaavan toiselle koiralle
 
- Varoitusnäykännyt kädestä meikäläistä ja muutamaa läheistä ihmistä
 
 
 
Huolimatta siitä, että nuo alimmat ovat paljon vakavampia asioita kuin elottoman materian tuhoaminen, niin jos minun pitäisi näiden kokemusten jälkeen päättää, millaisen koiran otan, niin kyllä aikuisen rescuen kanssa on päässyt miljoona kertaa helpommalla, enkä ole Dingon vuoksi ikinä ollut niin hermorauniona kuin pennun ja sen tuhojen. Satunnaisia materiaalituhoja enemmän pänniin nimenomaa jatkuva kusipaskaralli, johon on taas tullut jotain ihmeen takapakkia, vaikka pennulla on täysin sisäsiistejä kausia ja tarpeeksi tilaisuuksia (eilenkin käytiin lenkillä 5 kertaa ja vielä ovella yöpissalla ennen nukkumaanmenoa ja silti tehtiin kakat sisään iltalenkin jälkeen, yöpissatuksen jälkeen ja tänään aamulenkin jälkeen.. :P Tällaisina hetkinä kysyn itseltäni, miksen vaan ottanut toista aikuista rescueta pissakakkatuhopennun sijaan..)