Semmoisia kuulumispäivityksiä, että satuin löytämään Vaasasta ihastuttavan omakotitalon ja muutettiin tänne Dingon ja Rokan kanssa. Vladimir on edelleen äitini luona ja kun on sinne kotiutunut, en ole ihan äkkiä suunnitellut sitä sieltä hakevani. Ainakaan ennen uutta vuotta, jolloin lähden koirien kanssa viikoksi reissuun.

Dingo ja Rokka ovat sopeutuneet uuteen kotiin muuttoon ihan hyvin. Mitä nyt Dingolla oli välistä vähän vatsa sekaisin ja minulla oli ilo nousta viideltä aamulla siivoamaan ripulikakkoja keittiöstä.

Rokan kanssa jännittää vähän, miten saan tytön päivät järjestymään, kun aloitan uudessa työpaikassa ensiviikolla. Ajatuksena olisi laittaa neidille koppi tuonne pihaan niin, että se saisi työpäivien ajan olla ulkona juoksunarussa. Siellä se osaa olla ja viihtyy paremmin kuin sisällä, jossa se keksii aina kaikenmoista ylimääräistä tuhottavaa. Ei auta, vaikka miten jättäisi luvallista tekemistä. Jääkongeja voisi tietty vielä kokeilla, joskin vähän epäilen, että koirat saattaisivat alkaa tapella niistä... Yksi mahdollisuus olisi myös etsiä Rokalle päivähoitopaikka, kun palkka rupeaa juoksemaan.

Viime aikoina (siis jo ennen muuttoa) Dingo ja Rokka ovat tupanneet nahistelemaan puruluista ja muista herkuista vähän enemmän. Tai Rokka tuntuu uhoavan niillä ja Dingo yleensä väistää. Eli ilmeisesti on käymässä, kuten otaksuinkin, Rokka vahvaluontoisena narttuna on ottamassa "ykköskoiran" paikkaa nyt aikuistumisensa myötä. Mitään varsinaisia yhteenottoja ei ole ollut kuin kerran - Rokalla oli juoksujen jälkeen lieviä valeraskausoireita ja se suuttui, kun Dingo kehtasi koskea sen vauvaksi ottamaan vinkukameliin. Tilanne ratkesi sillä, että menin rauhallisen päättäväisesti väliin ja takavarikoin kamelin.

Olen ihan onnellinen, kun löytyi tällainen mahdollisuus, enkä joutunut muuttamaan koirien kanssa kerrostaloon. Toki omakotitalossa on omat haasteensa - nytkin pitäisi jaksaa mennä tekemään lumitöitä pihalle. Piti tehdä omat sähkö-, vesi- ja jätehuoltosopimukset, hommata polttopuita takkaan ja saunaan... Kaikenmoista, mitä ei kerrostalossa tarvinnut ajatella.

Minulla ei taas vaihteeksi ole kameraa käytössäni (en ymmärrä, minne digikamerani aina joutuvat.. :p), mutta yritän saada laiteltua pian uusia kuvia Dingosta ja Rokasta blogiin! :)

Mutta juu, pohjanmaan suunnalla vaikutetaan taas, karistettiin Hämeen tomut tassuista toistaiseksi. x)