Bwaa, palailtiin eilen vihdoin kotia reissun päältä. Rokka olikin ehtinyt kotiutua isäni luo - sillä alkoi kivasti juoksut kesken kaiken, joten se tuotiin takaisin tänne. Palattuani hain Dingon ja jänskätti vähän, onko Rokalla mennyt jo tärppiaika ohi (verisen vuodon loppumisesta viikko) ja huojennuksekseni se torjui kiivaasti kaikki Dingon kosiskeluyritykset. Kaksikko on kuitenkin vakuudeksi erillään silloin, kun eivät ole silmällä pidon alaisia.

Dingo oli pärjäillyt hyvin hoitopaikassaan. Olin aika äimän käkenä, kun ajellessani hakemaan Dingoa näin kaverini kävelemässä Dingon kanssa - ja Dingo kulkee tämän vieressä nätisti hihna löysällä! Eihän tuota ollut samaksi koiraksi tunnistaa.

Myös Rokka oli kokenut muodonmuutoksen poissaollessani: se on kasvanut ja lihonut! Se on kasvattanut talviturkin tilalle pörröisen kesäkarvan (se oli tässä välissä aika luikku) ja on jotenkin aikuisemman oloinen kuin muistin... Olimme reissussa kaikkiaan kymmenen päivää, ilmiömäistä, miten koirat voikin siinä ajassa muuttua.

Kuulin myös reissun päällä vähän ikävämpiä uutisia tuosta Suomeen tulossa olevasta uudesta laista, että löytöeläimillä voitaisiin jatkossa tehdä eläinkokeita (Stara-lehden uutinen, Hesyn tiedote, adressi lakia vastaan), mutta onneksi Maa- ja Metsätalousministeriöltä tuli korjaus, että asia on ymmärretty hivenen väärin. (IL: Koe-eläinlain muutos läpi eduskunnassa)

Edelleen huolestuttaa tuo Hesyn esiin tuoma asia, ettei uusi laki vaatisi enää, että koe-eläimien pitäisi olla tarkoitukseen kasvatettuja. Tähän asiaan ei ole selvennystä MMM:n tiedotteessa. Ei sillä, että minusta olisi oikein käyttää mitään eläintä tuskaa tuottavissa terveydelle haitallisissa kokeissa, mutta jos vaatimus tavoitekasvatuksesta poistuu laista, se voi käytännössä tarkoittaa, että esimerkiksi jonkun varastettu lemmikki voitaisiin myydä laboratorioeläimeksi. Lähetin tuonne MMM:n tiedotteessa mainitulle taholle sähköpostia, mutten ole vielä saanut vastausta.

Tiettykään koe-eläintutkimuksessa ei ole kovin tarkoituksenmukaista käyttää eläintä, jonka taustoja ei tunneta. Ylipäätään on kuitenkin pöyristyttävä ajatus, että laki sellaisen sallisi.