Lupailin aiemmin, että tästä blogista tulisi valokuvapainotteisempi. Valitettavasti minulla ei kuitenkaan ole edelleenkään toimivaa kameraa, joten lupaus taitaa jäädä tyhjäksi. Pahoittelen, täällä taitaa jatkossakin olla vain meikäläisen höpinöitä - jos niitä nyt kukaan edes lukee, Vuodatus ei ole VIELÄKÄÄN saanut kävijätilastoa tehtyä, joten jos luette, niin kommentit olisi kivoja. :)

Ollaan poikasten kanssa Pk-Seudulla lomailemassa, olen nyt yrittänyt panostaa lenkkien kilometrimäärään ja eilen pääsivät viiden kilsan iltapäivälenkillä koirapuistoonkin spurttailemaan, kun siellä ei ollut ketään. Eivät tosin kauaa jaksaneet juosta kauaa, kun oli niin kuuma.

Yllätyin, miten hyvin Dingolla on hihnakäytös hallussa kaupungillakin, vaikka on oltu iäisyydet landella. Rokan kanssa on sen sijaan tässä harjoiteltu, kun pikkutirpana ei vielä oikein ymmärrä, ettei hihnassa syöksitä ympäriinsä jne.

Eilen saatiin kehuja yhdeltä pyöräilijältä, kun veimme veljeni kanssa koiria ja olimme kuulemma ainoat pyöräilijän reitin varrella kohtaamat koirantaluttajat, jotka älysivät pitää koiransa reunassa. Olinkin kauhulla seurannut, kun monella edestä ja takaa tulevalla viipotti pikkukoira pitkässä flexissä ja kyseisellä tiellä on paljon mutkia ja pyöräilijät ajavat aika lujaa siinä..

Itse en ole nyt täällä kaupungissa oltaessa käyttänyt flexejä. Ne on tuolla maalla hyvät peltotiellä ja metsässä, mutta tuollaisella tiellä on parempi, että koiralla on lyhyt järeä hihna ja koira osaa kulkea yhtä puolta. Dingolla tämä on hyvin hallussa, mutta Rokka on niin pässi, että yrittää kulkea keskellä tietä. o_O Lisää harjoittelua. :D

Eilen sai kyllä olla niin ylpeä molemmista poikasista, kun poikettiin lenkin puolivälissä veljen kanssa terassille limulle ja pyydettiin koirille vettä. Molemmat sessukat käyttäytyivät niin asiallisesti ja hienosti (jos ei oteta lukuun, että Dingo makasi ensin keskellä kulkuväylää, mutta toisaalta, se ei välittänyt, vaikka pikkupoika kipitti ohi ja hyppäsi sen kohdalla ilmaan, ennen kuin tajusin käskeä Dingon sivummas röhnöttämään.. x)

Vladimir on nyt ollut selvästi kiinni minussa ja koirissakin, kun on oltu täällä äidin talossa kissavahteina. Tekisi mieli jo ottaa se kotiin, mutta kesä on täynnä reissaamista, parempi odottaa, että heinäkuun reissut ovat ohi ja hakea Vladdis sitten vasta kotia.

Pääsin muuten opiskelemaan eläintenhoitaja-linjalle, joten blogiin saattaa tulevaisuudessa tulla siihenkin liittyvää juttua, onhan tämä eläinaiheinen blogi. Odotan innolla, kun pääsee opiskelemaan esim. koirien ravitsemukseen liittyviä asioita ja monenlaista käytännön työtä, kuten puunkaatoa ja traktorilla ajoa! :D (Luulin vielä pääsykokeisiin mennessäni, että olisi sellainen "marsunharjauskoulutus", mutta kierreltyäni koululla tutorien kierroksella olin ihan silmät pyöreinä, mitä kaikkea siistiä koulutukseen sisältyy..)

Tänään suuntaamme Rokan kanssa Suomenlinnaan kavereitani tapaamaan. (Dingo saa jäädä kotiin, helpompi kulkea yhden koiran kanssa ja voin samalla vähän keskittyä harjoittamaan Rokkaa hihnakäytöksen kanssa.) Voisin pyytää veljeni iPadin lainaksi, josko saisin pari kuvaa Roksulista Suokissa. :3