Pitipä tuossa kissallekin ostaa ihan kanasuikaleita kaupassa ja ajattelin, että jos eivät raakoina mene, niin totutetaan sitten kypsän lihan kautta. Paistinpannulla siis paistoin broilerin fileesuikaleita, vähäsen silakkafileetä ja kananmunaa.. Jauhoin myös kananmunan kuorta joukkoon. Tänään sain Vladden sitten syömään sitä, vaikka se aluksi yrittikin nirsoilla. Pitää ruveta suunnittelemaan kissallekin monipuolista kotiruokavaliota - pelkillä liha- ja kalatuotteilla tietenkin - kun sen verran on tässä kuvottanut tuo edelliseen merkintään linkattu juttu lopetettujen kissojen ja koirien ruhojen käytöstä lemmikinruokateollisuudessa.

 Otin tavoitteeksi, että kesäkuuhun mennessä oltaisiin itse tehdyn ruuan ja kunnollisen lihan varassa valmismössöistä vapaina. Ja tämä ei ole pelkkää ylihysterisöintiä tuosta ällöttävästä jutusta (olisi vain, jos tietäisin vuorenvarmasti, että sitä kaikissa ruuissa on: tuo epävarmuushan tässä eniten risookin, kun ei voi tietää), vaan tämä on ollut tavoitteeni muutenkin jo pitkään. Tuohon linkkiin törmääminen antoi vaan asialle viimeisen lisäpotkun.

 Muutenkin olisi tarkoitus panostaa ruokien ostossa eettisyyteen nyt, kun siirryn työelämään. Opiskelijana sitä ei tahdo olla varaa, mutta kun 600e tulojen sijaan saa sen yli 1000e, pitäisi olla varaa valita se luomulihapaketti.

 Myös kissan barffausta voisi miettiä, jos saan Vladimirin totutetuksi raakaan lihaan.. Pitää nyt ottaa työn alle kaivaa kunnolla tietoa kissan ruokavaliosta. Aiemmin on löytynyt vaan hyvin epämääräisiä artikkeleita.. Kirjoittelen tänne lisää kissan ruokinnasta ja ravitsemuksesta, kunhan itsekin saan lisätietoa hankituksi! :) Kannattaa seurata tuolta blogin linkeistä kohtaa "Kissan ruokinta", kokoan sinne linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin ja sivustoille sitä mukaa kuin niitä löydän. Myös minun ja Vladimirin edesottamuksista tulen kirjoittelemaan.

 Dingon ja Rokan kanssa olen tässä treenannut lenkeillä valjakkoajokäskyjä (oikea, vasen, aja, hidasta, seis), etteivät unohdu ja tässä katselen parhaillani netistä, mistä voisi ostaa valjakkorekeä vastaavat kärryt, niin voisi kesäiltoina (ei tietenkään päivisin helteessä) noita kesälläkin treenata. Rokan kanssa aloitan ehkä myös pyörälenkit.

 Dingo ohittaa nyt lenkillä melko nätisti, ilman rähinää niin mopot kuin toiset koirat. Jopa haukkujat se osaa ignoteerata hienosti. Rokalla on vielä opettelemista, mutta kyllä se tästä, sehän on vielä nuori ja teen joka kerta selväksi, etten hyväksy hötkyilyä ja tempomista vieraan koiran tullessa vastaan.

 Jätin tänään eläimille parvekkeen oven auki, kun lähdin kouluun ja olivat olleet hyvin rauhallisesti. Auttoi myös, että pistin vessan oven lukkoon - Rokka osaa kahvasta aukoa ovet ja oli eilen pöllinyt kaikki vessapaperirullat ja levitellyt ne pitkin olohuoneen lattiaa... XD

 Olemme täällä lähes tyhjässä asunnossa, kun on muutto parin viikon päästä ja suurin osa tavaroistamme vietiin jo etelään. Mietityttää vähän tuo parvekkeelle rakennettu kissaverkko, että pitäisikö mun kuitenkin purkaa se, vai jättäisikö sen paikalleen.. Jospa seuraavilla asukkailla vaikka on kissa? Ja kaverini varmaan voisi tarvita nuo verkkomateriaalit. Uudessa asunnossani on meinaan hyvä lasitus parvekkeessa.