Luin artikkelia "Merikotka raateli koiran" fiiliksissä "MITÄ HELVETTIÄ"... Siis tiedetään ennestään, että kotka väijyy sitä koiraa ja on jo kerran yrittänyt hyökätä sen kimppuun ja SILTI päästetään se yksin ulos...?! Ihmisen tyhmyys ja laiskuus voi maksaa lemmikin hengen, olipa sitten kyseessä kissa tai koira! 

Jos hommaa sen lemmikin, niin sitä pitää käydä ulkoiluttamassa, eikä lempata itekseen pihalle. Nytkin koira olisi ollut ihan turvassa, jos omistaja ois raahannu ahterinsa sieltä pirtin lämmöstä ulos ja mennyt koiran kanssa lenkille, kuten kaikki järkevät ja vastuulliset eläimen omistajat tekee...! Sori tämä, suututtaa vaan vallan perkeleesti, että viattoman lemmikkikoiran elämä päättyi turhaan omistajan typeryyden takia!!
 
Ja ihan sama pätee niihin ulkokissoihin: menkää hitto edes itse mukaan vahtimaan sitä kissaa, ettei juokse auton alle tai kettu tms. käy sen kimppuun! Mielellään pitäkää eläimet kytkettynä, varsinkin taajamassa ja varsinkin, jos eivät tottele irrallaan.
 
Eniten ärsyttää, että kaikenmaailman "viisaiden" ihmisten johtopäätelmä tästä on, että se petoeläin pitäisi tappaa. Juupa juu, huolehtisivat niistä elukoistaan ja suojaisivat asianmukaisesti (vaikka joku laumanvartija niiden lampaiden suojaksi, niin ei taatusti koske mikään peto sen enempää koiraan kuin paimennettaviin..!) niin eivät olisi villieläimet kärkkymässä helppoa riistaa.
 
Luulisi nyt, että jos ihminen kerta on niin huippuälykäs laji, että pitää ittensä oikeen kaiken muun yläpuolelle nostaa, niin osaisi nyt jumalauta edes suojata "omaisuutenaan" pitämänsä eläimet muilta pedoilta.. Siis muuten kuin hävittämällä niitä luonnon eläimiä. :P