Kuuden saaliin soppa
Tänään tekemäni hyvin monipuolinen ruoka voisi luullakseni sopia myös jatkuvaan ruokintaan, jos ei halua tarjota koiralleen vaihtelua. Tässä tulee näillä määrillä sapuskaa useammaksi päiväksi. Tosin jos tätä tekisi jatkuvasti, jättäisin mahan, munuaiset ja kalan joka toisella kerralla pois ja korvaisin sen esim. kilolla koirille tarkoitettua jauhelihaa, mitä ei ollut paikkakuntamme kaupoista saatavissa. Joka tapauksessa, tämä sisältää broileria, nautaa, sikaa, silakkaa, lohta ja kananmunaa, eli kaikkiaan kuutta eläinperäistä proteiininlähdettä, siitä nimi. Mukana on sydäntä, mahaa, munuaista ja kokonaisia silakoita jauhettuna, eli hyvin monipuolisesti tulee erilaisia ravintoaineita, mitä perusliha sisältää hyvi nihkeästi.
Hintaakin tälle ruualle tulee ihan kiitettävästi, mutta kyllä minusta lemmikin hyvinvointiin joutaa satsata, jos pystyy. :)
(Jotain 10-15 euroa, jos kattila, soseutin ja kulho löytyvät ennestään.) Meillä tää riittää ehkä 3 päivää ja jos saa 2 isoa koiraa ruokittua 5 eurolla päivässä, ei välttistä olla vielä ihan kamalassa budjetissa. Kyllähän koiran pito maksaa, ei se ilmaista ole.
Tarvikkeet:
Pakasteet:
400g broilerin sydämiä
300g naudan mahaa
250g lohta
100g vihreitä papuja
100g kukkakaalia
Tuoreet:
3 kananmunaa
2 sian munuaista
350g perkaamattomia silakoita
nokare voita
6 dl vettä
1 dl auringonkukkaöljyä
Muut:
3 dl luomu ruispuurohiutaleita
1 dl vehnäleseitä
iso kattila
kulho
soseutin
leikkuulauta
terävä veitsi
Ohjeet:
1. Nosta pakasteet sulamaan tiskialtaaseen.
2. Keitä puuro ja lisää sinne nokare voita. (Jätä voi pois, jos koirallasi on ylipainoa.)
3. Riko kananmunat puuron sekaan raakoina, pese kuoret ja pistä sivuun kuivumaan.
4. Soseuta silakat ja vihannekset kulhossa ja lisää puuron sekaan
5. Pilko munuaiset n. 2 cm leveiksi paloiksi ja heitä puuron sekaan.
6. Lisää muut ainekset puuroon ja sekoita.
7. Tarjoile koirille huoneenlämpöisenä tai viilenneenä, koiran kokoon ja energiatarpeeseen sopivina annoksina.
keskiviikko, 10. lokakuu 2012
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.