Nehän ne on ne Dingon ja Rokan hienot rodut. :3 Erittäin jalosukuisia yksilöitä ja kaikkee. XD

ahva_zps56b72541.png

Aamu alkoi juomalla kahvia Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n kahvikupista ja muokkailemalla kerrankin vähän isompaa kuvapläjäystä blogiin laitettavaksi. :D Voisin yrittää jatkossa lisätä blogini valokuvapainotteisuutta, kun niitä ihmiset yleensä tykkää löpinöiden sijaan katsella? ^^

Khaah, ei ole ollut vähään aikaan inspistä kirjoitella tänne. Näytti siltä, että Vuodatuksen serverinvaihdon myötä blogini sivupuoli olisi kadonnut bittiavaruuteen ja se masensi vieden innon koko blogin pitämiseltä. Nyt huomasin kuitenkin ilokseni, että sivut ovat taas käytössä. Esim. blogin linkkilistan suhteen olen nähnyt aikalailla vaivaa ja koneeni hajoamisen takia minulla ei ollut niitä missään tallessa. Ja ihan hyvin tämä uusi Vuodatuspohja tuntuisi pelaavan, kunhan sitä tottuu käyttämään. Huisin paljon selkeämpihän tämä on käyttää kuin vanha Vuodatus.

Mutta nyt naiset ja herrat, kuvia!

talvi5_zps92788aa9.png

talvi4_zps640b6e04.png

talvi3_zps54406e74.png

talvi2_zps36a15b6f.png

talvi1_zps528d3a36.png

Dingon ja Rokan talvi on sujunut ihan mukavissa merkeissä. Välistä on Rokka päässyt koirapuistoilemaan mm. veljensä Usvan kanssa, eikä Dingoltakaan ole toimintaa puuttunut, kun kaksikko on saanut rymistellä vapaana metsässä. Yksi ikäväkin välikohtaus sattui, kun naapuri tuli taas koirineen vastaan, enkä nähnyt heitä ajoissa. Dingo päätti sitten iskeä kiinni yhteen russeleista ja koiralle tuli haavoja tästä. Inhottava tilanne, kun koirilla kokoerokin niin valtava. Sovittiin sitten naapurin kanssa, etten tuo näitä aamuisin metsään ennen kymmentä, niin saa hiihtää koirineen aamulenkin rauhassa. Parempi kuitenkin, että kaikilla koirilla on tilaisuus nyt talvella juosta vapaana, kun kesällä joutuvat sitten olemaan kytkettyinä. (Onneksi asutaan metsätilalla ja Dingo sikäli tottelee, ettei lähde sieltä minnekään ja tulee kohtuuhyvin luokse. Muiden maillahan en pidä koiriani irti, varsinkaan Dingoa. Ja nyt kun lumet sulaa, niin joutuvat varmaan flexin päähän, etteivät tapa linnunpoikasia yms.)

Parempaan suuntaan poika on silti yhä mennyt, nyt olimme Hämeenkyrössä ja Helsingissä, Dingo ohitti vastaantulevat koirat rauhallisesti. Rokka sen sijaan intoilee ja tempoilee, sillä on vielä opittavaa niiden suhteen.

Roksupossu_pieni_zpsf273da98.png Kuva Rokasta eilisiltana retkottamassa eilisiltana, klikkaamalla isommaksi! Neidin nenu on muuttunut talven mittaan aina vaan punaisemmaksi, kyseessä on samojedinkoiralle tyypillinen talvikirsu - Roksun isukkihan oli sammari.

Arkitottelevaisuuskurssi auttoi kyllä parantamaan kontaktiani Rokkaan. Nytkin oli aamulenkillä mukana nappuloita taskussa, palkkaan niillä neitiä, kun se tulee käymään luona. Rokan karkailu on vähentynyt huomattavasti, mutta saattaa se silti välillä kadottaa korvansa.

Aamulenkki alkoi Rokan kannalta vähän ikävästi, kun se juoksi päin Dingoa ja ilmeisesti kopautti päänsä tähän. Dingo ei ollut moksiskaan, mutta Rokka säikähti ja kiljaisi ja kävi vähän aikaa luonani istuskelemassa, kunnes tokeni ja jatkoi vilkasta vipellystään entiseen malliin.

Roksu_monsteri_zps0a769398.png

Ulkona Dingo ei palkkanappuloista yleensä piittaa, sitä motivoivat kehut ja lelut paremmin. Dingolle pitäisi olla tarjolla makkaraa. Sain tuossa koirille tarkoitetun agilityputken ja yllättäen molemmat hauvat oppivat yhdessä illassa menemään siitä läpi. Olen harvakseltaan ottanut sitä esiin ja pitänyt pienet treenit. Tällöin Dingokin on innostunut napuista, varmaan mukanatouhaamisen ilosta. Yllättävää, miten sutjakkaasti iso Diksunronttikin sujahtaa putkesta läpi! :D

Roksu_herpderp_zps2ebdb850.png

Rokan kanssa olisi nyt kevään/kesän mittaan tarkoitus ilmoittautua agilityn alkeiskurssille, jahka luoksetuloa ja tottelevaisuutta on saatu vielä vähän treenailtua ja minulla on paremmin aikaa ja rahaa keskittyä.. Niin ja pitää vielä sopiva kurssikin löytää!

Vladimir on tällä hetkellä äitini luona hoidossa. Joudun nyt keväällä reissaamaan koirien kanssa aika paljon, joten lienee helpointa, että Fjalle saa olla pitämässä "Elli-tädille" seuraa Helsingissä. ;D 

Rokka päätti tuossa hiljan heittää karvansa pois ja siitäkös kaikki ovat olleet riemuissaan! Välistä olen saanut imuroida talon kolmesti viikossa ja silti nurkat ovat täynnä valkeaa pumpulihöttöä. Itse en karvoista pahemmin häiriinny, mutta isä, miesystävä, äidin porukat yms. eivät oikein tykkää. Rokassa myös tapahtui dramaattinen muodonmuutos, siitä tuli tosi luikun näköinen pörröisen talviturkin lähdettyä...

Rokka talviturkissaan aiemmin talvella:

Rokka_talvi_zps220e00cd.png

Rokka tänä aamuna puruluun kanssa:

Rokka_puruluu_zps56674af4.png

Hassua, kun tuosta oikein päälle päin näkee, onko sillä talviturkki vai ei - toisin kuin Dingosta, joka kyllä kasvattaa paksun alusvillan, mutta näyttää silti kesät talvet ihan samalta.

Karvakukkaset_zpsdfda70da.png

Rokan ruokahalu on kuitenkin tällä hetkellä ihan ok-mallilla ja harvemmin enää käy sitä, että se jättää ruokansa syömättä ja Dingo ahmii ne. Tämä auttaa totta kai myös Dingon painonhallinnassa, ahmatilla kun on taipumusta yrittää päästä lihomaan! Olen nyt kevään myötä tehnyt koirille vähempi rasvaisia ruokia kuin talvella. Kokeillut uusia juttuja, mm. kvinoaa, linssejä ja nyt uusimpana tattaripuuroa. Piti ihan ostaa sihvilä, kun nuo kvinoat ja linssit pitää pestä ennen keittämistä. Pyrin edelleen pitämään ruuat erittäin lihapitoisina ja koirat saavat myös raakoja luita ja raakaa ja kypsää lihaa ihan sellaisenaankin.

Dingo_varpaat_zps9aaa2a29.png

Dingolle on tullut ikävä tapa nuoleskella varpaitaan, kun sillä on tylsää. Tähän auttaa yleensä komentaminen. Toistaiseksi en ole havainnut, että nuolemisesta olisi aiheutunut varpaille jotain haittaa tai että niissä olisi muuten mitään vialla. Mutta jos tuolle touhulle ei pistä stoppia niin kyllähän siitä rupeaa iho ennen pitkää kärsimään!

Dingo_skappa_zpseccdac4a.png

^ Dingo tänä aamuna, kun otin kuvia Rokasta, sekin taapersi makuupaikaltaan rapsuteltavaksi ja kuvattavaksi. :D

Dingo eilisiltana:

Dingo_pimeys_zps52376314.png

Kuvat on nyt mieheni digikameralla otettuja, eivät mitään huippulaatua.. Oma digikamerani sanoi tuossa sopimuksen irti, tutkailen lähikuukausina mahdollisuuksia ihan järjestelmäkameran hommaamiseen... Tosin en tiedä, koska pystyy, kun pitää ostaa uusi tietokonekin ja tehdä laiteinvestointeja yrityksen puolelle...