Njoin, nyt on paastopäivä takana... Rokan kasvattajan suosituksesta olen nyt pennun ollessa yli 7 kk yrittänyt pitää sunnuntain näillä aina paastopäivänä, koska koirille tekee kuulemma hyvää saada suolisto välillä tyhjäksi. Se on auttanut mm. Rokan sisälle paskanteluun.

Nyt tänään ajattelin kokeilla, että annoin koirille aamulla raa'at luut, päivälliseksi saavat jauhelihaa, jossa on soseutettua kukka- ja parsakaalia ja iltapalaksi ohrasuurimouunipuuroa. Tässä on taustalla ajatus, josta luonnonhygieniaruokavalioon perehtynyt serkkuni minulle neuvoi: ei ole hyvä sotkea proteiineja ja hiilihydraatteja, protskut on hyvä syödä päivällä, niin pysyy pirteänä ja hiilarit ennen levolle menoa. Tosin puurokin sisältää itsessään myös proteiineja (ohrasuurimopuurossa 11-14 g / 100 g, kun laitan vehnäleseitä mukaan) ja varmaan heitän loput jauhelihat sinne joukkoon makua antamaan.

Siitä on tietty myös monenlaista mielipidettä, tarvitseeko koira puuroa. Se kuulemma auttaa elimistöä juuri raakojen luiden kanssa ja mitä olen pakkausselosteita lukenut, ovat myös ravitsevia. Joten kokeillaan, mitä koirat ja niiden masut tykkäävät.

Viime viikolla oli muuten jänskää, kun jauhelihaa, raakaa maksaa, raakoja silakoita ja kasvismurskaa ja puuroa sisältänyt koirien sapuska alkoi haista aika mielenkiintoiselta.. Mutta koirat söi (tai ainakin Dingo, Rokka nirsoili) ja masut toimi suht. normaalisti, mutta itteä rupesi aina yököttämään ruokaa nuuhkaistessa. Se oli kuitenkin edelleen punaista ilman merkkejä pilaantumisesta... Tuoksu vaan oli henkeäsalpaava - ja nyt ei ollut edes piimää joukossa! |D