Vladimirin kuulumisia kyseltiin, joten pyysin niitä äidiltäni, jonka perheen luona Vladimir on jo jonkin aikaa asustellut. Se meni sinne alkujaan hoitoon kesän reissujeni ajaksi, mutta on kotiutunut sinne heidän Elli-kissansa seuraan niin hyvin, etten ole raaskinut poikaani sieltä pois hakea. On kuitenkin edelleen osa perhettä ja näen sitä aina Helsingissä käydessäni.

Alempana Vladimirin kertomaa, sihteereinä toimivat äitini ja veljeni.

kielikisu_zps0eeff5a0.jpg

Arvoisat fanit & muut lukijat, pahoittelen päivityksen viivästymistä.


Tuntuu ettei ehdi nukkua kuin 16 tuntia vuorokaudessa( kunnon unet kissalle merkitsevät 17 tunnin loikoilua) kun on niin paljon puuhaa täällä Ellin valtakunnassa.


Aamuisin kun Elli käy herättelemässä talonväkeä töihin ja kouluun täytyy meikäläisenkin vääntäytyä lämpimältä kylppärinlattialta emäntää tervehtimään. Kun karvajalat on silitelty ja rapsuteltu, tarjoaa emäntämme meille tuoreen ruokakupillisen ja vaihtaa veden. Itse kyllä pidän eniten hyvin maustuneesta löylyvedestä saunan kiulussa.


Isäntä on sillä väliin saanut puhtaat hiekat vaihdettua että ei muuta kuin nauttimaan arkeologiasta. Kunhan nuori isäntä on päässyt ylös viimeisenä pääsee hän nauttimaan kissankarvoilla maustetut muronsa; pitäähän meidänkin pöytään mahtua silitettäväksi.

vladdejaroxu_zpsc97df14e.jpg

Pääsee taas nukkumaan kunnes Elli keksii saada meikäläiseen puhtia kerrosten välisestä rallista. Harrastellaan sitä päivän mittaan useamman kerran.


Olohuoneesta sohvien takaa on hyvä vaania Elliä joka mielellään hyppii myös kaappien päälle meikäläisen teräviä kynsiä karkuun( itse en viitsi moisia loikkia harrastaa).


Onneksi talossa on paljon koloja joihin voi vetäytyä nokosille rauhassa. Usein nukun saunanlauteilla ja viivähdän siellä muutenkin lämpimässä perheen seurana kun sauna on makoisan lämmin. Isäntä vaan aina yrittää vallata paikkani lauteilla, meitä uroksia kiinnostaa sama paikka jostain syystä. Elli ei enää yritäkään tulla saunaan perheen kanssa kuten aikaisemmin, eihän sinne kahta kissaa mahdu!


Kuluneiden parin vuoden aikana kun nykyinen perheeni on saanut nauttia seurastani olen opettanut heidät kulkujuhdikseni. Milloin kenenkin olkapäillä on mukava matkustaa huoneesta toiseen, saavat palkaksi kovaäänisen kehräykseni.

elli_zpsca824ef1.jpg

Tänään alkoi satamaan lunta. Sain ihailla lumisadetta ikkunasta. Ikkunan vieressä oli tulppaanikimppu, jota sai haistella silloin tällöin. Oltuani ikkunan vieressä hetken ajan, Elli liittyi seuraani. Häntä ei lumisade kiinnostanut vaan linnut, jotka lensivät ikkunan ohi. Silloin ihmiset tulivat taas kerran kuvaamaan meitä. Elli on hiukan ujo kameroiden suhteen, mutta minä nautin parrasvaloissa olemisesta. Ja kyllähän se Ellikin alkoi poseeraamaan, kun herkkua tarjottiin vastapalkkioksi. Kuvien, herkkujen ja muutamien rapsutusten jälkeen Elli meni nukkumaan sohvalle, kun taas minä menin köllöttelemään lämpimälle pesuhuoneen lattialle. Ja katselin unia villistä hiirijahdista.