^ Piirros, jonka tein tänään, mukana myös Dingon, Rokan ja Vladimirin pentualtterit.


Lisää sarjakuvia ja muuta taidesivuillani! ^__^

 

Huristeltiin tosiaan torstaina tänne maalle lomanviettoon. Dingo ja Rokka olivat joutuneet kököttämään koko arkiviikon hihnanpäässä, kun en kennelyskähuhujen vuoksi uskaltautunut koirapuistoon. Edellisenä viikonloppuna oltiin kyllä ystäväni perheen mökillä ja siellä kaksikko sai juosta pihapiirissä. (Metsästyslain §51:n mukaanhan nyt ei saa juoksuttaa koiraa kuin omassa pihapiirissä/puutarhassa tai siihen varatulla aidatulla alueella.) Mökillä Rokka pääsi myös mukaan pilkille ja istui siellä jäällä avannon ja pilkkijän vieressä kuin kokenutkin pilkkikoira...

Enivei, viikon aikana kasautunut energia purkautui sitten ja vapaaksi päästyään piskit päättivät hukata korvansa ja lähtivät huitelemaan yön pimeyteen niille tuttuun metsään. Siellä sitten tarvoin lumessa taskulampun kanssa niitä etsimässä. Siinä kohtaa ei ollut kovin mukavat fiilikset, kun Dingo palasi yksinään pellon poikki ja Rokkaa ei meinannut alkaa kuulumaan. Tulihan se sieltä sitten ja vastaanotin tytön aika lujalla halauksella. Päiväsaikaan tuommoinen tempaus nyt olisi lähinnä ärsyttävä, mutta siinä yön pimeydessä ehti oikeasti tovin pelätäkin koirien puolesta. Tai no, Dingo nyt osaa pitää huolen itsestään. Jos ei minkään ajoneuvon alle jää tai joku kahjo ala ampumaan, niin Dingon päänmenoksi vaaditaan ainakin karhu tai susilauma, mutta Rokan nyt melkein voisi joku kettukin pistää poskeensa. Eli olisi erittäin suotavaa, että jos Dingo päättää houkutella Rokan typerälle karkureissulle, se sentään myös pysyttelisi tämän kanssa. No, hauvelit palasivat typerän onnellisen näköisinä ja juosseina.

Perjantain aamulenkillä pidin pientä kurinpalautusta: vaadin koirat kulkemaan vierellä/takana alkumatkan, sitten löysäsin hihnan ja kutsuin ensin Dingon luokse ja vaadin istumaan. Lähteä sai vasta luvan saatuaan. Sama homma Rokalle. Sen jälkeen koirat vipelsivät n. 10 m edelläni varmistaen aina välillä, että olen yhä mukana, eivätkä etäänny liiaksi - kuten pitääkin. (Eli olivat "välittömästi kytkettävissä", kuten laki määrää.)

Eipä ollut Vladimirkaan ensimmäisenä täällä olon yönä kunnolla, piti minua ja isää hereillä määkymällä pitkin taloa. Piti ottaa kissa kiinni ja pitää sillekin pieni puhuttelu, niin saatiin nukuttua loppuyön rauhassa. Vladimir on nyt toistaiseksi palannut syömään Gourmetia, ostamani vertailukissanruuat on vedelty naamaan yhtä lukuunottamatta hyvällä ruokahalulla. Tyhjät annospussit odottavat keittiön kaapissa, että jaksan kirjoittaa niistä arvostelut.

Keväällä on tulossa jännä homma, kun Rokka tulee eläväksi malliksi sarjakuvafestareiden koiranpiirtoharjoitukseen. Pitää alkaa likkaa treenailemaan, jotta se malttaa sitten olla edes hieman paikallaan. Muutenkin hyvää kokemusta tulee taas tytölle yleisötapahtumista, aiemmin se on ollut ihan hyvähermoinen, kun on Helsingin keskustassa tai missä hyvänsä neidin kanssa liikuttu. Ja tietty mennään sitten koiran ehdoilla, että saa touhata lavalla, mitä touhaa ja ihmiset voivat sitten piirtää mallista katsomalla mittasuhteita tai tekemällä nopeita krokeja. Kirjustelen sitten tänne, miten meni. Tapahtuma on siis Tampere kuplii! ja ko. numero on tarkoitus pitää ulkolavalla sunnuntaina 6.5.