Eräs asia, mikä minua on ruvennut häiritsemään on, että ensin valitetaan isoon ääneen eläinten paskoista oloista ja sitten, kun joku ryhtyy niitä parantamaan ja kehtaa jopa markkinoida sitä, mitä tekee eläinsuojeluväki? Käy tämän parantaneen tahon kimppuun!

Pitäisi nyt oivaltaa, että nämä muutokset eläinten hyvinvointiin tapahtuvat pikkuhiljaa, askel kerrallaan. Tuotantoketjuja tulisi kannustaa näihin parannuksiin tukemalla niitä ja kohdistamalla kritiikki sinne tuotannon pahimpaan ääripäähän ja painostaa sellaista lopettamaan tai siirtymään parempiin tuotantomalleihin.

Sanoisin, että kun vertaa parasta luomutilaa ja paskinta tehotuotantotilaa niin kyllä olisi enemmän apua siitä, että ollaan sen tehotuotantotilan kimpussa ennemmin ja jos nyt ei esim. vegaanina suorastaan halua mainostaa niitä luomutuotteitakaan niin ainakin jättäisi sen rauhaan.

Kuluttajille tulee luomun lyttäämisestä fiilis, ettei mikään riitä ja sitten on ihan sama ostaa sitä halpaa tehotuotettua ruokaa, mistä eläimet kärsivät vielä enemmän!

diddip.jpg

Yhteiskunta ei tule vielä pitkiin aikoihin olemaan valmis luopumaan eläintuotannosta (monien mielestä ei koskaan), joten parasta, mitä nyt voidaan tehdä, on herätellä keskustelua sen ongelmista ja kannustaa alaa kehittymään parempaan suuntaan ja ihmisiä ostamaan näitä parempia tuotteita ja vähentämään eläintuotteiden kulutuksen määrää kukin siihen tahtiin kuin pystyy.

Luomussa toki on paljon parantamisen varaa ja sitä täytyykin kehittää. Samoin eläinten hyvinvointisertifikaattia. Mutta sen sijaan, että haukutaan nämä lyttyyn, voitaisiin keskittyä kannustamaan sitä pahinta tehotuotantoa siirtymään tuohon tai loppumaan. Luomua voidaan sitten lähteä parantamaan ja kritisoimaan siinä kohtaa, kun se hirveämpi tehotuotanto on loppunut..