Ensinnäkin olen TODELLA ILOINEN jokaisesta asiallisesta blogiini tulevasta kommentista, vaikka siellä tulisikin erilaista näkökulmaa tai viestin sisältö ei olisi muuta kuin "Jännä teksti" tai "Kivoja kuvia :)".

 

Jos haluat, ettei viestiäsi poisteta, noudatathan seuraavia ohjeita, kiitos!

- Toivoisin kommentoijien käyttävän mieluiten jotain tunnistettavaa nimimerkkiä tai ellei ole nettinickiä, vaikka omaa etunimeä. Sallin toki anonyymitkin kommentit, jos ovat asiallisia, mutta kyllä oman nimen mainitseminen lisää aina luotettavuutta ja uskottavuutta siitä, että kommentoija uskaltaa seistä sanojensa takana.

- Käyttäydy asiallisesti. Jos jossain blogikirjoituksessa puhutaan yleisellä tasolla jostain sinua ärsyttävästä, se ei anna oikeutta mennä henkilökohtaisuuksiin.

- Eri mieltä saa olla ja sellaisetkin kommentit ovat toki sallittuja, jos ovat asiallisia ja perusteltuja. Mitään vittuiluja tai muita asiattomuuksia en jaksa katsella ja jos semmoinen yleistyy, voidaan kommenttien ennakkosensuuri palauttaa blogiin. (En keksi yhtäkään järkevää syytä, miksi alkaisin tietentahtoen kuunnella asiattomuuksia omassa blogissani.)


Yleisesti vielä:

Blogin kirjoittajalta: minulla on ollut välistä melko kärkevä ilmaisutyyli, jota ei kannata tulkita riidan haastamiseksi tms. Se ei ole tarkoitukseni, kuten ei myöskään mustavalkoiselta paasaajalta kuulostaminen, jollaiseksi tekstini kuulemma helposti ovat olleet tulkittavissa. Kirjoitan toisinaan mielipiteitä jakavista aiheista, joten pyydän malttia ja että kirjoituksia tarkasteltaisiin hetki ja yritettäisiin huomata, mitä niillä oikeasti tarkoitetaan. Jos olen jostain eri mieltä kanssasi, ei koko kirjoitusta kannata silti lukea kuin piru raamattua. Erilaiset mielipiteet kommentteihin ovat mitä tervetulleimpia ja perusteltuina antavat pohjaa mielenkiintoisille keskusteluille ja mahdollistavat meistä itse kullekin mahdollisuuden saada uusia näkökulmia asioihin. Tämä taas onnistuu parhaiten, jos osaamme pysytellä asiallisina, emmekä mene henkilökohtaisuuksiin.

Netissä on hyvin helppo käsittää muiden kirjoitukset väärin, kun ei näe toisen kasvoja tai äänensävyjä. Olen livenäkin suorapuheinen, mutten näistä samoista asioista kasvotusten puhuessani ole ikinä onnistunut suututtamaan ketään. Välillä tulee mieleen, että osa lukijoista saattaa esim. kuvitella tekstiini ylimielisen tai vihamielisen äänensävyn... Joskus olen luetuttanut näitä vihaa herättäneitä tekstejäni ihmisillä, jotka tuntevat minut livenä ja heidän on ollut yleensä todella vaikea ymmärtää, mistä ihmiset suuttuivat. 

Joten nöyrimmin pyytäisin tekstieni lukijoita tarkastelemaan tekstejäni neutraalisti, ei verenpunaisten lasien läpi.

Blogiani ei ole myöskään pakko lukea, jos ei halua.

Pyrin kyllä huomioimaan lukijapalautteen ja kehittymään kirjoittajana siihen suuntaan, etteivät tekstini vaikuttaisi niin ylimielisiltä tms. Välillä kuitenkin tuntuu, että vaikka miten koristelisi tekstin ruusuihin, se herättää silti raivoa ja närää. Ehkä en vaan osaa.

Jokaisen meistä kannattaa myös kehittää itseään sen suhteen, että mielipiteitä on erilaisia ja niistä voidaan keskustella ilman riitelyä.

Kiitos ~