Poikasten Pulkassa on viettänyt tässä pitkään hiljaiseloa. Into kirjoitella taisi kaikota aikalailla Dingon kuoltua. Olen tässä kevään mittaa käynyt läpi aika vaikeaa masennusjaksoa asian johdosta. Takana ensimmäinen joulu ilman perheenjäsentä, joka oli ollut elämässäni melkein koko aikuisikäni. Sitä on vieläkin todella rankkaa käsittää, että Dingo on poissa ikuisesti.

dimu.jpg

Kirjoittamani koko aukeaman mittainen Dingon muistokirjoitus on uusimmassa Tähdenlento-lehdessä, joka siis on Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehti. Lehti tuli tänään myyntiin yhdistyksen verkkokauppa Hopeapuotiin. Tämä varmaan jotenkin havahdutti minut hoksaamaan, että Pulla on ollut pitkään hiljaa.

~~

Rokka ja Schrödinger voivat hyvin ja elelevät entiseen malliin. Rokallakin oli vähän sopeutumista ainoaksi koiraksi, mutta onneksi se on päässyt säännöllisesti leikkimään lähellä asuvan Usva-veljensä kanssa. Rokalla oli kesän jälkeen suupielissä ihottumaa, jota piti hoitaa lääkerasvalla, mutta muuten sillä ja Schrödingerillä on kaikki hyvin. Olen tässä kovasti miettinyt Rokan leikkauttamista nyt, kun tytöllä tulee ensi elokuussa 7 vuotta ikää.

~~

Huomaan tässä, että Dingon kuolema on oikeasti ollut minulle todella rankka paikka. Into moneen asiaan, vanhoihin harrastuksiin ja mielenkiinto yleensä vähän kaikkea kohtaan on pudonnut todella alas. Ei tule tehtyä asioita entiseen malliin ja harva asia jaksaa enää innostaa. Maailma ei tunnu enää samalta paikalta ilman Dingoa.

Suru ei tahdo jättää rauhaan, vaan on siellä jossain taustalla. Vaikka kyllähän tiedostin, että tämä päivä on edessä jo silloin koiran ottamista harkitessani. Juuri edellisen koiramme haudattuani. Ensimmäisiä mielikuviani uudesta koirasta taisi olla juurikin kivinen hautakumpu siinä sen aiemman vieressä. Ei se tosin siihen ihan viereen sitten lopultakaan tullut, koska maa oli siinä kohtaa aika kivistä.

Olen aina välistä käynyt näillä haudoilla tässä talven mittaa ja polttanut siellä isoja pihatulia. Haudat ovat pihamaalla sen verran syrjässä, että viimeksi käydessämme ei tullut mentyä, kun lunta oli niin paljon. Se jäi vähän harmittamaan.

Tuntuu suurelta vääryydeltä, että koirat, nuo suuret persoonat, ovat elämässämme niin lyhyen aikaa.