Sisältö:
1/3 kasvikunnan tuotteita, 1/3 vettä, 2/3 lihaa
Ravintoaineet ja niiden lähteet:
Perusravintoaineet:
proteiini - liha, sisäelimet, makaroni, marjat, vehnäleseet
rasva - liha, voi, sisäelimet, auringonkukkaöljy
kuidut - vehnälese
Vitamiinit:
A-vitamiini - sisäelimet, voi, liha, piimä, marjat, makaroni
B-vitamiinit - sisäelimet, liha, marjat, makaroni
C-vitamiini - marjat, sisäelimet
D-vitamiini - jauheliha, sisäelimet
E-vitamiini - auringonkukkaöljy, jauheliha, sisäelimet, marjat
K-vitamiini - marjat, voi, piimä, vehnälese, makaroni
Kivennäis- ja hivenaineet:
natrium - jauheliha, sisäelimet, piimä, voi, vehnälese, makaroni
suola - jauheliha, sisäelimet, piimä, voi, vehnälese, makaroni
kalium - jauheliha, sisäelimet, piimä, voi, vehnälese, marjat, makaroni
magnesium - jauheliha, sisäelimet, piimä, vehnälese, marjat, makaroni
kalsium - jauheliha sisäelimet, piimä, voi, vehnälese, marjat, makaroni
fosfori - jauheliha, sisäelimet, piimä, voi, vehnälese, marjat, makaroni
rauta - vehnälese, sisäelimet, jauheliha, makaroni
sinkki - vehnälese, sisäelimet, jauheliha, makaroni
jodidi - jauheliha, sisäelimet, piimä, vehnälese, makaroni
seleeni - jauheliha, sisäelimet, piimä, vehnälese, makaroni
Tarvikkeet:
200g makaronia
200 g pakastemarjoja (mansikka, mustikka, vadelma)
1,5 dl auringonkukkaöljyä
1 dl vehnäleseitä
1 kg jauhelihaa
500 g sian sisäelinseosta (maksa, munuainen,
1 dl AB-piimää
nokare voita
kattila
kauha
soseutin
Ohje:
1. Sulata lihapakasteet.
2. Keitä makaronit ja marjat pehmeiksi ja soseuta.
3. Lisää loput ainekset ja sekoita.
Maistuvuus:
Söivät hyvällä ruokahalulla, jopa toisinaan nirsoileva Rokka tykkäsi niin paljon, että söi mielellään vielä lisäkauhallisen. Dingollekin kelpasi, ilmeisesti hyvä sapuska kaikin puolin koirien mielestä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.