Tuossa plarailin KKY:n sivuja, olisiko yhdistyksestä mitä uutta ajankohtaista kerrottavaa ensi sunnuntaina pitämässäni rescueinfopöydässä. Sitä päädyin katselemaan, minkälaisia koiria on tällä hetkellä adoptio-ohjelmassa ja tämän luonne meinasi pudottaa silmät päästä:

Granita

 

"Granita on vilkas, sosiaalinen ja mukava pieni neiti. Se rakastaa ihmisiä ja muita koiria ja sen käytös on aika tyypillinen sen ikäiselle pennulle. Granita on koiralaumassaan tasapainoinen, mutta tulevassa kodissa koirakavereiden ei tulisi olla kovin dominoivia tai alistuvia. Granitalle etsimme rakastavaa, aktiivista kotia. Mahdollisten lasten tulee jo olla kouluikäisiä tai vanhempia.

Ikä: 8 kk (lokakuussa 2011)

Korkeus: 42 cm 

Pituus: 40 cm 

Kaula: 29 cm 

Paino: 12 kg"

 

Siis tuossa olisi kyllä todellinen unelmatapaus jo ihan normikoiraksikin, saati rescueksi. Toivottavasti tämä ihanalta vaikuttava neitokainen löytää arvoisensa kodin. Minun laumaani tuo olisi liian tasainen, Dingo ja Rokka osaa välistä olla aika raisuja. Tai Rokkakin on kyllä tasainen, mutta neidissä on vähän kovanaaman vikaa, mikä näkyy sen leikkityylinä koirapuistossa.

Kaikille rescuekoirasta haaveileville sanon tämän: vaatii kunnon harkintaa siinä kuin mikä tahansa koira. Tulee normaalin "olenko valmis reippailemaan ulkona 3 kertaa joka päivä, satoi tai paistoi ja maksamaan monen sadan euron eläinlääärilaskut" -mietinnän lisäksi myös miettiä huolella, miten pärjää mahdollisten käytösongelmien, kuten eroahdistuksen, arkuuden, remmirähinän tai agressiivisuuden kanssa. Tai siis miten kouluttaa koiran pääsemään eroon ei-toivotuista käytösmalleista. Ongelmissahan ei kannata jäädä märehtimään.

Tässä linkkejä vilkaistaviksi niille, jotka voisivat harkita kodin antamista rescuelle:

KKY:n kodinetsijät Romaniassa ja Suomessa

Kodittomat koirat - Rekku Rescue (täältä bongasin Dingon 3 vuotta sitten)

Kodittomat kissat - Rekku Rescue

Muita kodittomia eläimiä - Rekku Rescue

Kodittomat koirat - Pelastetaan Koirat ry

Kodittomat kissat - PK

Kodittomat kissat - Raahen löytöeläinkoti (Vladimir oli aikoinaan yksi näistä)

SEY:n muita:

Kemissä kotia etsivät

Oulussa kotia etsivät

Ylivieskan kodinetsijät

Kainuun kodinetsijät < Täällä olisi kuulemani mukaan kans aivan ihana tapaus, harmaa norjanhirvikoira x dobermanni kiltti uros kaipaisi pikaisesti kotia, aikaa ei ole kuulemani mukaan paljoa jäljellä. D:

Varkauden kodinetsijät

 

Lisäksi kannattaa tutkailla näitä sivuja:

http://kodittomat.fi/

http://www.kodinvaihtajat.com/