Meinasin alkuun otsikoida tylsästi "Kesäkuulumisia", mutta tämänpäiväiset lörinät johtivat sitten vähän mieleenpainuvampaan otsikkoon! ;D

Täällä paahtaa aurinko täydellä teholla, joten hauveleiden aika kuluu köllötellessä aurinkoisella mäellä tai varjossa valintansa mukaan. (Etenkin Dingon näkee välillä valitsevan aurinkoisen paikan torkkupaikakseen.) Lenkit tehdään aamulla ja illalla, päivällä korkeintaan joku lyhyt kusilenkki varjoisassa metsässä. Potkukelkkailemaan ei nyt päästä, kun metsässämme alkoi harvennushakkuu ja tie ei ole kelkkakunnossa, kun siellä ajellaan metsätyökoneilla. :P (Autoteille en uskalla näiden kanssa mennä.)

Keksin hyvän tavan varmistaa, että koirilla riittää helteellä vesi: juomakippojen sijaan olen täyttänyt koknaisen ämpärin vedellä ja sijoittanut sen noiden juoksunarujen välikaistaleelle, johon molemmat yltävät, Rokan kaivamaan kuoppaan, jossa se pysyy hyvin pystyssä. Aamulenkiltä tullessa rutiinina on "vihannesten kastelu", eli ensin vettä koirille ja sitten salaateille.

Dingo ja Rokka saivat äsken eräänlaiset koirien mehujäät: kaivoin pari munuaista suoraan pakkasesta ja vein niille tuonne nurmikolle nuoleskeltaviksi. Kas koirien tämän kesän hittimaku jäätelöissä: virtsa! Olen saanut kuulla tuosta munuaisten syöttämisestä kotona, poikasten "ukki" valittaa välillä "kusi haisee!" Itse tunnun jotenkin tottuneen sisäelinten hajuun, joka munuaisilla sattuneesta syystä on virtsa. Tässä yksi päivä pohdin, mitenkä nuo koirat mahtaa asiaan suhtautua, mutta toisaalta, nuoleehan ne toistensakin pissoja maasta!

Joskus penskana tapanani oli sanoa edesmenneestä uroskoirastamme, että se "menee jätskiautolle", kun kävi talvisin nuolemassa tyttökoirien pissoja lumihangesta. Nyt tämä pissijäätelö on sitten päässyt kesämauksikin, haha.

Pohdiskelin tässä, josko koettaisin tehdä koirille jonkinlaista omaa "jätskiä", jos esim. sotkisi nyt tuolla jääkaapissa olevaan kotiruokaan piimään ja käyttäisi vähän pakkasessa, saisikohan siitä tehtyä jätskipalloja... :3 Menenpä kokeilemaan, mitä siitä tulee, isken tänne sitten koirien jäätelöreseptin, jos toimii! ^^

Mites, kumpi näin äkkiseltään kuulostaa herkullisemmalta jätskimaulta? Piimäjätski vai munuaisjätski? XD