Esittelyssä blogin pitäjä!

IMG_3680.jpg

Noita-akka keittää koirille soppaa! XD

Olen Hanna Mäkinen, Dingon, Rokan ja Schrödingerin kokopäiväinen mamma ja Vladimirin etämamma.

Synt.: 16.7.88 (eli nyt tätä kirjoittaessa 27v)

Horoskooppi: rapu, lohikäärme

Pituus: 162 cm

Muualla netissä: Facebook, YouTube, DeviantArt

Luonne: Leikkimielinen hörhö, laiska, omituinen vipeltäjä.

Menneisyys ja nykyisyys: Syntyi ja kasvoi Helsingissä, josta muutti 19-vuotiaana pois, eikä ole kaivannut takaisin. Asustellut pitkin Suomea, opiskeli Raahessa media-assistentiksi ja asuu tätä nykyä Tampereella yhdessä avomiehensä kanssa. Opiskelee kone- ja metallialaa, koska media-assarin papereilla tuntuisi pääsevän töihin lähinnä siivoojaksi tai puhelinmyyjäksi.

Ensimmäinen omillani asuessa tullut lemmikkini oli kultahamsteri nimeltään Random. Teetimme serkkuni uroshamsterilla ja Randomilla poikaset, joista suurimman osan pidin itse ja muutaman myin eräässä hamsterinäyttelyssä hyviltä vaikuttaneisiin loppuelämän koteihin. 2009 muutin Hämeenkyröstä Raaheen opiskellakseni animaattoriksi. Tällöin myös ensimmäinen oma koirani Dingo muutti luokseni. Vuotta myöhemmin uskaltauduin adoptoimaan Dingon kaveriksi Vladimir-kissan - Dingo oli tuolloin vielä aika epätasapainoinen toisia koiria kohtaan ja sen kuntoutus kesken. Vladimir tuli Raahen löytöeläinkodista, jossa työskentelin vapaaehtoisena.

2011 muutimme yksiöstä kaksioon, sillä perheeseemme liittyi Rokka. Asustelimme viimeisen vuoden taloudellisesti aika tiukilla, olinhan yhä opiskelija. Valmistuttuani muutimme vähäksi aikaa Tampereelle ja Poikasten Putkareissun myötä sain tarpeekseni kerrostalosta ja muutimme maalle isäni luo. Tällöin, syksyllä 2013, hain Asikkalaan opiskelemaan eläintenhoitajaksi, mutta jouduin vielä keskeyttämään opintoni minulle puhjenneen vaikean masennuksen vuoksi. Vladimir siirtyi asumaan äitini luo Helsinkiin ja en ole hennonnut kissaa sieltä ottaa pois, kun on sinne kotiutunut.

2013-2014 asuin Vaasaan kuuluvassa Vähäkyrössä, kunnes muutin takaisin Tampereelle löydettyäni vuokrakämpän, joka ei sijaitse kerrostalossa. Tein vähän aikaa pätkätöitä, kunnes hain aikuispuolelle opiskelemaan. Nyt syksyllä 2015 päätin antaa kodin sitä yksityisesti etsineelle kaksivuotiaalle harmaalle kollikissalle, jonka nimesin Schrödingeriksi.

 

Muutamalla sanalla....

Aloitin Poikasten Pulkassa -blogini joulukuussa 2011 nuoremman koirani Rokan ollessa muutaman kuukauden ikäinen ja olen kirjoitellut tänne enemmän ja vähemmän aktiivisesti eläinharrastuksestani. Vuosien varrella on tullut opittua monen moista ja tarkasteltua asioita uudelleen erilaisista näkökulmista.. Voisi sanoa, että suhtaudun nykyään ehkä elämään ja eläinten pitoon pääasiassa rennommin kuin neljä vuotta takaperin. Eli blogin vanhempaa aineistoa kannattaa lukea siltä kantilta pienellä kriittisellä varauksella. (En kuitenkaan koe mielekkääksi ajatusta alkaa poistamaan pulkkaa.)

SAM_0932.jpg

Harrastuksiini kuuluvat datailu, koirien ja kissojen hoito, päivittäinen ulkoilu, reissaaminen ja matkustelu, piirtäminen, lukeminen, kirjoittaminen, laskettelu, veneily/melonta, eläinsuojelu, Hopeanuoli-fanitoiminta ja eritoten Facebookissa derppaaminen, syöminen, juominen ja nukkuminen, sekä huonojen mauttomien vitsien kertominen. Mielenkiinnon kohteita mm. erilaiset eläintarinat, eläinten ravitsemus ja ruuansulatus, tiede, biologia, historia, politiikka ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen, eläinten hyvinvoinnin parantaminen, itsensä luova ilmaiseminen, käsityöt, piirtäminen, näytteleminen, karaokelaulaminen.

021.jpg

Rakastan yli kaiken vuoria ja iänikuinen haaveeni olisi muuttaa Alpeille. Ainakin haluaisin päästä sinne vähintään kerran vuodessa laskettelemaan ja imppaamaan raikasta vuoristoilmaa. Minulla on kaiken aikaa koirilleni ja kissoilleni EU-passit siltä varalta, että muutto ulkomaille sattuisi koittamaan. Ne lähtisivät tietenkin mukaan, muuten pysytään kotimaan kamaralla. Haluaisin nähdä myös muita maailman vuoristoja. Pohjois-Norjassa olenkin käynyt vuonoja ihastelemassa, mutta esim. Himalaja olisi aika upea elämys...

IMG_0065.jpg

Peukku ylös:

- Rescuet

- Vastuullinen roturajat ylittävä tavoitteellinen kasvatus

- Koirasudet

- Laumanvartijat

- Seropit

- Maatiaiskisut

- Raakaruokinta

- Tuotantoeläinten hyvinvointi

- Asiallisuus ja toisen osapuolen kuuntelu, vaikka erimieltä oltaisiin

- Kyky ajatella laatikon ulkopuolelle

 

Peukku alas:

- Turkistarhaus

- Eläinkokeet

- Tehotuotanto

- Rodunjalostuksen ongelmat (sisäsiittoisuus, sairaudet, ulkomuotojalostus)

- Eläinsuojeluvastaisuus

- Mustavalkoisuus ja ehdottomuus

- Huonot käytöstavat