Rescuekoirat ovat viime päivinä olleet esillä erinäisissä blogeissa. Ajattelin koostaa tähän linkkilistaa hyvistä artikkeleista, mitä on tullut vastaan:

Sinulla on adoptio-oikeus (MUSH)

Pohdittavaa sinulle joka mietit koiran hankintaa - varsinkin adoptoimalla kodittoman koiran ulkomailta (Tassunpohjia)

Koiranostajan nettiviidakko: olemattomia koiranpentuja ja epämääräisiä välittäjiä (FIFIROCK)

Olen tosi iloinen, että aihetta nostetaan esille. Jospa se toisi uusia ihmisiä mukaan rescuetoimintaan tukemaan sitä, tarjoamaan hyviä loppuelämänkoteja kodittomille huolellisesti harkittujen päätösten jälkeen, sekä ajamaan pidemmän linjan muutoksia maihin, joissa eläinten kodittomuus on iso ongelma. Mitä enemmän tämä saa näkyvyyttä, sitä isompaa painetta maille muodostuu esim. turismia ajatellen muuttaa löytöeläinpolitiikkaansa ja maan eläintenpitokulttuuria.

Itse, jos tällä hetkellä ryhtyisin uutta rescuekoiraa hankkimaan niin pyrkisin ensisijaisesti valitsemaan yhdistyksen, joka adoptio-ohjelman lisäksi tekee myös paikallistason valistus- ja auttamistyötä tilanteen korjaamiseksi toiminta-alueellaan. Olen alkanut myös arvostaa yhdistyksiä, jotka tekevät poliittista vaikutustyötä käytännön toiminnan ohessa. Tällaisia ovat esimerkiksi Rescueyhdistys Kulkurit ry, sekä Kodittomien Koirien Ystävät ry. (Romania on itselleni muutenkin potentiaalinen adoptiokohde, koska sieltä näyttäisi löytyvän paljon sentyyppisiä koiria, joista pidän..)