Tässä elelty vähän aikaa ilman autoa ja pakastinta, joten nappulalla ja satunnaisella lihalla ja tölkkiruualla + koirille sopivilla ruuantähteillä menty.. Nämä äiskän herkkupeput kuitenkin syövät kuivanappuloita vähän nihkeästi, joten vähintään tulee jotain öljyä lirautettua sekaan.. Ja miksi ihmeessä pitäisi tylsästi vain iskeä nappuja kippoon? Tänään syntyi Hau Hau -tölkkiruuasta, Hau Hau Lammas&Riisi -nappuloista, raaoista kananmunista (vapaan kanan) ja smetanasta seuraavanlaiset gourmet-aamiaiset:

24_4a.jpg

Ja annokset tekivät kauppansa:

24_4b.jpg

Luin taannoin jostain koiranruokintaa käsitelleestä kirjasta, että annos, jossa on monenlaista sisältöä, aktivoi koiraa, kun se saa vähän tutkia, mitä kaikkea siellä on. Haistella ja maistella. Pyrin aina välistä tekemään tällaisia aktivointiannoksia tasaisen mössön sijaan.

Toissapäivänä hauvelit saivat myös silakoita ja tällä kertaa Rokkakin pisteli niitä hyvällä ruokahalulla, kun keksin syöttää ne pihalla.

24_4c.jpg

Rokan kanssa on nyt koirapuistoiltu ahkerasti - 3 kertaa viikon sisään. Tokalla kerralla Dingokin pääsi mukaan, mutta kerkesi olla aitauksessa jotain 2 minuuttia, kun paikalle kurvasi auto, josta oli urosmäykky tulossa puistoilemaan niin eipä se auttanut kuin pistää Dingo-parka takaisin autoon..

Dingo on ollut paljon tasapainoisemman oloinen viime aikoina ja tuntuisi selvästi kaipaavan toisten koirien seuraa. Se ei tunnu pistävän Usvan vierailuja pahakseen (pidämme kyllä urokset eri huoneissa tai sitten vuorotellen pihalla narussa tai autossa.

Tosin pian taas alkaa lämpimät kelit ja sitten ei tule kuuloonkaan jättää koiria autoon. Toivottavasti tänä vuonna mahd. moni tajuaa olla jättämättä koiraa tai mitään muutakaan lemmikkiä kuumaan autoon. Jos havaitsette tällaista, eikä omistajaa näy, on oikeutettua soittaa hätäkeskukseen tai pyytää poliisi paikalle tai viranomaisen lupa hajottaa ikkuna koiran hengen pelastamiseksi. Kannattaa myös asiallisesti sanoa, jos parkkipaikalla kohtaa koiranomistajan, joka on jättämässä/jättänyt haukkuaan autoon, että monia koiria kuolee joka kesä kuumiin autoihin ja että se muuttuu hetkessä tappavaksi pätsiksi. Koira ei pysty hikoilemaan, kuten ihminen, joten kuumaan autoon jääminen on sille hengen vaarallista. Ikkunan auki jättäminen ei auta mitään.

Lisätietoa - kampanjan Facebook-sivu (käykää tykkäämässä ja jakakaa tietoa rohkeasti!)

Päivittelin tässä pitkästä aikaa Dingon kuulumisia myös Rekku Rescuen sivuille: Dingo Haapsalussa

Tuon samaisen netti-ilmoituksen kautta aikoinaan tämän ihanaisen pojan löysin. Jos etsit koiraa tai joku tuttusi etsii, kannattaa vilkaista tuolta, kysellä kotimaisilta eläinsuojeluyhdistyksiltä ja tutkailla muiden rescueyhdistysten sivuja. Aivan taatusti löytää itselleen sopivan hauvan perheenjäseneksi! Ja sama pätee toki kissoihinkin...