Chirin-normal.jpg

Chirinin ja Gabun seikkailuja pesän ulkopuolella on mukavaa seurata. Eilen pidin Dingoa ja Rokkaa pihalla ja kissojen huoneen ovea auki. Ziran käppäillessä olohuoneen puolella Chirin yritti seurata sitä, mutta pysähtyi hämmentyneenä ovensuulle. Lattia jatkuu siinä ilman kynnystä, mutta ilmeisesti tuttujen hajujen loppuminen jännitti pientä ja Chirin päätti vaeltaa takaisin veljensä seuraan. Tänä aamuna mennessäni ruokkimaan Ziraa pennut vipelsivät entistä innokkaammin pesän ympärillä. Chirin harjoitteli horjuvin askelin vaanintaa kohti veljeään ja pennut myös painivat vähän.

pennut-normal.jpg

Gabu (tuo tummempi ja raidallinen) on edelleen rohkea ja harkitsevainen pentu ja olen iloinen, kun Chirin (tasaisien harmaa) on alkanut osoittaa rohkeuden ja aktiivisuuden merkkejä. Chirin sai eilen riehumishepulin ja liukasteli hyppelehtien ympyrää lattialla pesän vieressä.

Gabu-normal.jpg

Odottelen tässä sopivaa hetkeä totuttaa pentuja Dingoon ja Rokkaan. Lähinnä, että nuo hauraat marsua pienemmät pallerot kasvaisivat himpun verran kissamaisemmiksi ja niille olisi muuten luontevaa liikkua pesän ulkopuolella niin kohtaaminen koirien kanssa ei olisi niin pelottava juttu.

Chiriniähän pidin jo reilu viikko sitten sylissä ja annoin Rokan haistella käteni lomasta. Oli erittäin hyvä, että käteni oli välissä, Rokka ei selvästikään hoksannut, että Chirin on kissa, vaan tuntui pitävän sitä jonain vinkuleluna (se vingahteli) ja yritti ottaa sen suuhun. Pitää osoittaa Rokalle napakammin, kun pentuja uudelleen esittelen, ettei moista saa tehdä.

Dingo on ottanut tavakseen kytätä ovella, kun käyn kissahuoneessa. Oven ollessa auki Zira on nähnyt Dingon ja suhtautunut siihen aika rauhallisesti. Voisi vähitellen kokeilla uudestaan, miten Zira reagoi koiriin - niin, että pennut ovat turvassa omassa huoneessaan.