Kyllä on surullista, jengi teettää vaan lisää koiria ja noita kotikoiraksi hyvin kelpaavia surullisia ressukoita on maailmassa miljoonia.

Ymmärrän sellaisen kasvatustoiminnan, jossa tavoitteena on luoda tervettä pohjaa tuleville koirasukupolville, eli pidemmän linjan kasvatussuunnitelmalla. Muuta pentujen teettelyä määrän lisäämiseksi, lemmikkien tuottamiseksi ja varsinkaan tutkimattomien tai sairaiksi tiedettyjen koirien pennuttamista en ymmärrä.

Avainasemassa olette te, jotka olette ottamassa koiraa. Adoptoikaa ensisijaisesti. Suomessa ja EU:n alueella on paljon suomalaisten eläinsuojelijärjestöjen välityksellä kotia etsiviä nuoria ja aikuisia koiria, kaiken kokoisia ja värisiä. Jokainen koira on ihana oma yksilönsä, kotikoiran ei todellakaan tarvitse olla mikään valmismuottikoira jostain tietystä rodusta.. Sitä paitsi rotukoiriakin on kodinvaihtajina!

image.jpg

Ja jossette millään pysty ottamaan rescueta/kodinvaihtajaa niin katsokaa huolella, millaista koirankasvatusta tuette. (Itsellänihän ainoa syy olla ottamatta toista rescueta Dingon kaveriksi oli tämän vanhemman rescueni kuntoutuminen, jossa pentuna tullut tasapainoinen Rokka on ollut suureksi avuksi.)

Osalla kodinvaihtajista, kuten minun Dingollani, on joitain menneisyyden aiheuttamia ongelmia. Monilla ei ole. Ongelmia voi kuitenkin tulla myös pentuna otetulle koiralle. Dingo ei ole ikinä tuhonnut yksin ollessaan mitään, pentuna minulle tullut Rokka sen sijaan pisti viime viikolla keittiön hirveään siivoon poissa ollessani.

Ongelmiin pitää siis varautua AINA, kun ottaa koiran. Niiden kanssa joko eletään tai koira koulutetaan, haetaan vaikka asiallisia metodeja käyttävän ammatikouluttajan apua, jossei itse pärjää.

Jossei pärjää koiralla mahdollisesti ilmenevän ongelmakäytöksen kanssa, pehmoleluja saa paljon halvemmalla kuin oikeita eläviä koiria.