Reseptiä pukkaa pitkästä aikaa! Sopii teoriassa myös kissalle, joskaan meillä tuo Herra Nirso ei suostunut tähän koskemaan, koirat kyllä söivät innoissaan. :D Dingo ja Rokka saivat myös luut tätä odotellessaan. :3

3e.jpg

Kolmosaamiainen

Tarvikkeet:

Kulho

Tukeva kauha

3 vapaan kananmunaa

1 kg jauhelihaa (meillä oli Oscarin lemmikeille tarkoitettua kotimaista sikanautaa, reilu 2e marketissa)

1 rkl raejuustoa

1 rkl turkkilaista jogurttia

2 dl öljyä (rapsiöljyä tänään, kun auringonkukkaöljy oli loppu.. eläinperäinen kalanmaksaöljy kenties parasta, sitä ehkä vähän pienempi löräys, koska maksa...)

Huom! Hapanmaitotuotteet mieluiten vähäsuolaisina, maustamattomina.

 

Ohje:

1. Ota lihapötkö sulamaan edellisenä iltana tiskialtaaseen.

2. Kippaa pötkö ja ainesosat kulhoon. Munankuoret voi halutessaan jauhaa joukkoon.

3. Sekoita.

4. Tarjoillaan. Annoskoko esim. 1 kauhallinen viittä kiloa kohti tai minkä verran lemmikkisi sitä kerralla syö. Lihomisherkkien tapausten kanssa toki huolellisempaa.

 

Sovelluksia:

- Voi käyttää muitakin kotoa löytyviä hapanmaintotuotteita, esim. piimää. Ne voi myös jättää pois.

- Sekaan voi kaikin mokomin sotkea esim. tuoretta raakaa merikalaa, sydämenpaloja tai maksaa, jotka kuuluvat oleellisena osana raakaruokintaan tarjoten D-vitamiinia, sekä A- ja B-vitamiineja ja muita tärkeitä lisäravintoaineita, joita jauhelihassa (etenkin pakastetussa) on aika köyhänlaisesti.

- Kananmunan kuoret ovat hyvä kalsiumin lähde, jos lemmikkisi ei syö luita. Meillä on eläinkaupassa myytäviä broilerin siipiä syöneet niin kissa kuin koiratkin, koirat saavat lisäksi lehmän ja sian luita. Toisinaan ostan myös hirven kylkiluita sun muuta, mitä eläinkauppojen pakastealtaat milloinkin tarjoavat. Luita saa antaa VAIN RAAKANA, koska kypsentäessä luun rakenne kovenee ja siitä voi irrota teräviä siruja, jotka saattavat puhkoa ruuansulatuskanavaa.