Rupesin tuossa huvikseni taas miettimään, miten voisin tuhlata elämäni, jos vahingossa voittaisin lotossa...

Minusta on aina hauskaa välillä leikkiä ajatuksella, että sitä sattuisi joku mielikuvituksellinen rahamäärä ilmaantumaan. Omaan makuun sopisi kunnon vanhanajan kivilinna (ei mikään jumbokokoinen, kallis ylläpitää, ennemmin pieni linna ja isot tilukset) jossain Alpeilla. Tosin Suomen pikkuiset lottopotit eivät taitaisi siihen riittää..

Säästöön pitäisi ilman muuta pari miltsiä lyödä pahan päivän varalle.

Eläinsuojeluun pistäisin rahaa, mutten varmaan yli sataa tonnia, koska olen loppupeleissä itsekäs paskiainen. XD Ja ennemmin niin, että lähtisin kustantamaan jotain projektia, jossa on selkeä pitkälle kantava tavoite. Esim. Romaniaan rakennettavaa eläinsuojelukeskusta alkaisin mieluusti lottovoittajana kustantamaan.

Osan rahasta pistäisin sellaiseen, mikä tuottaisi jatkossakin minulle elantoa, koska joku könttäsumma tilillä on helppo pistää haisemaan, jos on mielikuvitusta omaava idealisti, olipa sitä rahaa miten paljon tahansa. Eli firma tai pari pystyyn. Santsaisin siihen omaan animaatiostudiooni, jonka varmaan reaalielämässäkin pistän hyvin pienellä budjetilla pikku hiljaa pystyyn. >D

Mites eläimeni sitten.. No Dingon ja Vladden pelastaneille eläinsuojeluyhdistyksille menisi varmasti viisinumeroiset lahjoitussummat, jotka voisivat käyttää parhaaksi näkemällään tavalla.

Tässä kohtaa lienee sopiva hetki palata sinne Alppilinnaan. Tilukset olisivat tietenkin aidatut ja Dingo ja Rokka saisivat juoksennella siellä vapaana. Vladdelle laitettaisiin oma luksusulkotarha ja oma aktiivihuone. Voisin ottaa muutaman rescuekissan lisää herralle kaveriksi ja työllistää jonkun eläinrakkaan pitkäaikaistyöttömän niiden täyspäiväiseksi kotihoitajaksi. Tai vaikka pari ihmistä, jotka vuorottelisivat siinä hommassa.

Koirille olisi omat uima-altaat ulkona ja sisällä, itsellekin voisi jonkun lämpöisen vesialtaan laittaa. Semmoinen, missä on vesiliukumäki (vähän Serenan mustan aukon tapainen) ja villivirta ja allasbaari. Ja altaan lämpötila vähintään 27 astetta. Sinne voisi laittaa myös suolavesialtaan "kuollut meri" tyyliin, koska ukkoni on sellaisesta haaveillut. Saisi siellä sitten kelluskella niin paljon kuin mieli tekee. :D Eli pieni yksityiskylpylä...

Linnaan kuuluisi toki myös yksityinen elokuvateatteri. Ei pelkästään sitä normiteatteria varustettuna vähintään yhtä isolla valkokankaalla kuin Tennarin ykkössalissa (luulen, että olisi tarpeeksi iso minulle XD), mutta myös sellainen Heurekan Verne-teatterin tyylinen kolmiulotteinen leffateatteri. (Kutsuisin sinne joskus kaikki maailman kynnelle kykenevät Hopeanuoli-fanit katsomaan Ginga-maratonia... :'D)

Kuulostaa varmaan hassulta, mutta sinne voisin pistää viimein sen oman virikekanalan pystyyn. Hyvinvoivia kanoja, jotka saavat elää pitkän ja mielenkiintoisen elämän monimuotoisessa ympäristössä. Eettistä kananmunatuotantoa.

Myös kodittomia koiria voisi ottaa, kenties kuntoutumaan sellaisia yksilöitä, jotka sopeutuisivat laumaan, etsimään hyvää loppuelämän kotia. Myös joku eläkekoti koiravanhuksille ja sinne omat työntekijänsä, voisi olla yksi projekti. Perustaisin niitä eri puolille maailmaa ja hakisin yhteistyöhön muita tahoja niiden ylläpitämiseksi.

Luulen, että minulla olisi paljon erilaisia projekteja, jotka liittyisivät eläinsuojelutyöhön. Voisin esimerkiksi ostaa oman risteilylaivan, joka muuten toimisi normaalissa asiakaskäytössä (tuottaisi minulle rahaa), mutta välillä sillä voisi järjestää hyväntekeväisyysristeilyjä.

Eläinsuojelun ohella lapset ja ihmisoikeuksien edistäminen, kuten myös ympäristötyö olisivat niinikää tärkeitä kohteita, joissa voisin toimia yhteistyökumppanina. (Niihin en niin herkästi syytäisi suoranaista rahaa, koska sen parissa toimii isoja järjestöjä, joissa on esiintynyt ihan eriluokan väärinkäytöksiä.)

Eli lyhyesti, ohjenuorani olisi tämä:

> Nauti elämästä

> Sijoita tuottaviin bisneksiin eettiset näkökohdat huomioiden

> Edistä hyvinvointia:

* Tue ja edistä eläinsuojelua

* Työllistä ihmisiä hyväpalkkaisiin duuneihin

* Avusta avun tarpeessa olevia läheisiä (kaikille kavereille omistusasunnot, hintakatto 30 000 XD)

* Auta muita ihmisiä elämässä eteenpäin: kouluja ja terveydenhuoltopalveluja, sekä eettisin pelisäännöin toimivia työpaikkoja köyhempiin maihin (ideana, että firman tuotto kattaa firman kulut ja loppu menee siellä työskenteleville, ei minulle siitä tarttisi jäädä mitään käteen, sitä varten olisi muita bisneksiä)

 

Ihmisperheenjäsenistä... Niitä pitäisi kuljettaa lomamatkoille pitkin maailmaa, ukkoni veisin maailmanympärysmatkalle, isiä, äippää, isipuolta ja pikkuveikkaa kuljettaisin näitä kiinnostaviin matkakohteisiin. Kavereiden kanssa voisi järjestää kivoja kimppamatkoja.

Palataan siihen omistamaani risteilijään. Laivan aurinkokannella olisi oikeaa maata, eli pienoinen koirapuisto. Voisin siis matkustella laivalla koirineni niin, että niillä on luonnolinen paikka käydä kakalla ja pissalla. XD Risteilijän voisi muutenkin varustaa eläinystävälliseksi ja sillä voisi myydä lemmikinomistajille matkoja silloin, kun en itse käyttäisi sitä.

Riku Rikkaan tyyliin haluaisin oman lelutehtaan. Palkkaisin jonkun neuvottelemaan minulle oikeudet valmistaa ja myydä Hopeanuoli-oheistuotteita, siitä tulisi kivaa. >D

Kulkuneuvoissani pyrkisin santsaamaan ympäristöystävällisyyteen, henkilöautoni ei missään nimessä kuluttaisi yli kuutta litraa satasella. Voisi olla myös hybridiauto ja kuluttaa siis jotain ihan muuta kuin bensaa tai dieseliä.. Minulla olisi varmaan metallinpunaisen huippuluokan mersuni lisäksi autotallissa vaatimattomasti vain metallinsininen volkkari ja metallinoranssi Mazda-6. Jos nyt tosi varoissani olisin, voisin teettää sellaisen auton, joka olisi ulkoisesti yhtä nätti kuin mazda 6, mutta tekniikka olisi huippuluokkaa ja hyvin ekologinen kulutukseltaan. >D

Tosin autojen lisäksi minulla olisi myös se pieni yksityinen vesitasolentokone. Kenties kävisin myös itse lentokoulun. Omassa lentsikassa isot koirani saisivat olla matkustamossa, häh häh hää. >D

 

Mitä SINÄ tekisit, jos voittaisit lotossa?