Ajattelin tänään kertoa hieman Facebook-puolen sekarotuisiin koiriin liittyvistä ryhmistä. Perustin taannoin ryhmän "Sekarotuiset kunniaan!" kun kyllästytti joidenkin ihmisten ei-puhdasrotuisia väheksyvä asenne. Välillä tuo on kääntynyt päälaelleen ja ryhmässä saa olla pitämässä rotukoirien puolta, ettei niitäkään väheksyttäisi. Koira kuin koira ansaitsee minun mielestäni tulla arvostetuksi omana itsenään, ei sen pohjalta, miten sekaverinen se on tai miten hieno sukutaulu sillä on. Asia erikseen sitten, minkälaista koirankasvatusta kukin meistä haluaa tahollaan tukea. Koirayksilöihin ei sitä saisi kohdistaa. (Esim. itse en kauheasti perusta siitä, että englanninbulldogeita teetetään, mutta silti käyn rapsuttelemassa kohtaamiani enkkubulleja ihan samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta koiraa. Eihän se sen koiran vika ole ja koirakin on tunteva sosiaalinen olento, joka kyllä huomaa, jos joku ihminen suhtautuu siihen kielteisesti.)

https://www.facebook.com/groups/sekarotuisetkunniaan/

Tuollaisesta osoitteesta löytyy mainittu ryhmä. Jäseniä on tällä hetkellä vähän yli 1300 ja uskon siihen, että ainakin parituhatta jäsentä saadaan loppuvuoden aikana. Ryhmä on suht. vapaamuotoinen ja sisällöltään monipuolinen. Pääasiassa ihmiset jakavat omien koiriensa kuvia ja kuulumisia, mutta myös koiran hoidosta ja muista aiheista keskustellaan. Toisinaan kiivaastikin, mikä lienee ihan tyypillistä eläimiin liittyvissä jutuissa. Sitä vaan välillä yrittää muistutella ihmisille, ettei oteta niitä nettikeskusteluja niin haudan vakavasti ja suhtaudutaan ymmärtäväisesti ja huumorilla erilaisiin mielipiteisiin ennemmin kuin vedetään hernerokkaa hengityselimiin.

Ja Rokasta puheenollen... Tässä tuoretta kuvamateriaalia neidistä:

Roksujavaavit_zps9d558025.png

Rokalla oli juoksut joku aika sitten, joten nyt tykännyt hoivailla noita lelujaan. Tästäkin aiheesta saatiin mielenkiintoinen keskustelu tuolla ryhmässä, kun puhuttiin siitä, onko jotenkin vahingollista antaa hoivata noita leluja vai ei. (Rokalla ei onneksi ole ollut mitään fyysisiä oireita, ainoastaan tuollaista lievää valeraskauskäytöstä. Mutta pitää tietty tarkkailla tilannetta.)

Toinen ryhmä on tuon yhteyteen perustettu tuore sisarryhmä Sekarotuisten Harrastustoiminta:

https://www.facebook.com/groups/seropiharrastukset/

Ideana on tiedottaa ja keskustella erilaisista harrastusmahdollisuuksista, joihin paperittomat koirat ovat tervetulleita. Jokainen koirahan kaipaa jonkunlaista aktiviteettia, joten koiraharrastukset eivät saa olla pelkästään rekisteröityjen rotukoirien etuoikeus. Ryhmä herätti sen verran mielenkiintoa, että parissa päivässä sinne liittyi päälle 100 jäsentä ja lisää tulee tasaiseen tahtiin.

Kolmas mukava ryhmä, jota haluan suositella, ei ole minun ylläpitämäni, mutta samapa tuo. :)

https://www.facebook.com/groups/seropitapaamiset/

Ryhmän ideana on järjestää koiratapaamisia - rotukoiratkin ovat toki tervetulleita. Sen kautta voi myös esimerkiksi etsiskellä lenkkiseuraa.

- - - -

Pahoittelut muutes, että olette lukijat saaneet odottaa niin kauan uutta julkaisua. Olen ollut tässä aika maassa, kun tuli sitten lopulta ero poikasten "iskästä", eikä ole oikein tehnyt mieli kirjoittaa siitä, miten elämä maistuu puulta ja koiran hoitokin on vain sellaista pakonomaista rutiineista suoriutumista. Nolottaa suorastaan myöntää, ettei ole jaksanut kauheasti välittää mistään, mitä nyt käyttänyt lenkillä ja antanut koirille ruokaa, kun tietysti pakko. Nyt alkaa olla vähän parempi olo kaikesta, joten eiköhän tässä ala kirjoituksiakin taas näkymään. :)

Onhan tuokin tavallaan pohdinnan arvoinen aihe, miten selviytyä arjesta lemmikkien kanssa, jos alkaa masentaa tai tulee muuten haastava tai kurja ajanjakso elämässä. Ne eläimet ovat kuitenkin meidän vastuullamme ja ovat suoranaisessa vaarassa, jos omistaja palaa loppuun ja menee toimintakyvyttömäksi. Välillähän tästä saa kauhu-uutisia lukea.

Dingo ja Rokka ovat olleet paljon pihalla juoksunarussa, syöneet luita ja tölkkiruokaa, kun ei ole ollut energiaa kokata. Nyt tänään ja kerran aiemmin tällä viikolla sain pitkästä aikaan aikaiseksi tehdä niille kotiruokaa. (Perinteinen puuro-kasvismössö-sisäelin-jauheliha kera auringonkukkaöljyn, vehnäleseiden ja kananmunan..) Näkee kyllä varsinkin Dingon turkin kunnosta, että paluu kotiruokavalioon on paikallaan, pitää ottaa itseä niskasta kiinni.