Tämä vuosi ei alkanut Dingon osalta kovin hyvin. Ollessamme uutena vuotena ruokapöydässä Dingo alkoi holtittomasti lorottaa lattialle, vaikka oltiin juuri käyty ulkona. Vahingot olivat sattuneet myös edellisen vuorokauden aikana, joten varasin eläinlääkäristä pojalle ajan. Eturauhasvaivojahan vanhalta pojalta löytyi ja nyt ensialkuun hoidoksi otettiin kemiallinen kastraatio. Eläinlääkäri myös suositteli Dingolle hammashuoltoa, mihin saattaa palaa aika kivasti rahaa. No, aion ensikuussa käydä niissä tutkimuksissa, pitää ensin suunnitella vähän hoidon rahoittamista...

Diksu2.jpg

Noin yleensä Dingon kanssa on ne vähäiset eläinlääkärin rutiinikäynnit (rokotus, terveystarkastus) sujuneet hyvin. Tällä kertaa käynti oli kommelluksia täynnä. Ensinnäkin, munuaisvikojen tutkimiseksi minun täytyi tuoda mukanani tuore virtsanäyte. Onneksi meillä on oma aidattu piha. Ennen eläinlääkäriin lähtöä päästin koirat sinne ja Dingon mennessä tuttuun tapaansa merkkaamaan Rokan pissat sujautin leveän rasian suihkun alle. Ehdin vetäistä viime hetkellä sivuun, sillä Dingo lähti siitä niin vauhdilla, että meinasi potkaista pissakipon kädestäni. :D Laitoin kippoon kannen vain todetakseni, että siinä on muutama reikä. No, kippo muovipussiin ja sen ja Dingon kanssa bussilla kohti Korsoa. Bussissa pissat olivat jälleen vähällä lentää ympäriinsä, kun bussikuskin oli pakko lähteä ajamaan kaivaessani rahoja bussilippuun koiran flexi toisessa ja pissanäyte toisessa kädessäni. Pitänee laittaa HSL:lle palautetta, että löysentäisivät aikatauluja sen verran, että asiakkaat ehtivät ostaa lipun ja mennä istumaan ennen liikkeelle lähtöä. Esimerkiksi jollekin vaikeasti liikkuvalle vanhukselle tuo alkaa olla aika vaarallista kyytiä.

Olimme paikalla hyvissä ajoin ja Dingo käyttäytyi odotushuoneessa varsin mallikelpoisesti - etenkin huomattuaan, että siellä on pipareita, Dingon suurta herkkua. Odottelimme aika pitkän aikaa tultuamme aikalailla etuajassa ja ennen pitkään päätin mutustella yhden piparin ja annoin siitä pienen palan Dingolle - vain todetakseni, että siinä meni 12 tunnin paasto ennen verikoetta hukkaan. Arvelimme kuitenkin eläinlääkärin kanssa, ettei pieni piparinmuren mitenkään kauhean oleellisesti vaikuttaisi tuonkokoisella koiralla. Verinäytteen ottaminen ei kuitenkaan onnistunut, koska Dingo hätääntyi toimenpiteen aikana ja alkoi rimpuilla. Täytyy sanoa, etten itse ollut varautunut siihen, että verinäyte otetaan etutassusta, jolloin koiran aloillaan pitäminen oli aika haastavaa. Eturauhanen pojalta saatiin kuitenkin tutkittua virtsanäytteen lisäksi ja sen perusteella tuo sai hormonipistoksen helpottamaan vaivoja. Eläinlääkäri myös painotti, että Dingon olisi tärkeää päästä hyvään hammashoitoon. Dingo oli myös laihtunut aika tavalla - aiemmasta pulskasta 32 kg:sta 27 kiloon, minkä eläinlääkäri totesi olevan aikalailla alarajalla, että kilo tai pari lisää voisi olla hyvä.

Käynnin lopuksi varasin eläimille rokotusajan viikon päähän - täksi päiväksi.

hassudiksu.jpg

Tänään sitten kävimme uusimassa Dingon ja Rokan perusrokotteet, sekä rabiesrokotuksen. Myös Schrödinger pääsi ensimmäistä kertaa elämässään eläinlääkäriin - käynnille meno oli päässyt venähtämään luvattoman paljon. Kaikki sujui hyvin - kiitos kavereideni, jotka tulivat auttamaan ja odottivat aina kahden muun poikasen kanssa odotustilassa ollessani rokotusvuorossa olevan kanssa hoitohuoneessa.

Rokkaa ja Schrödingeriä oli vähän hankala punnita. Rokka vipelsi vaa'alla tohkeissaan malttamatta pysyä paikallaan - 20 kg saatiin neidin painoksi. Schrödinger puolestaan ei pitänyt kissavaa'an oudosta pinnasta yhtään ja pyrki ryömimään siitä pois. Hällä oli painoa reilut 3 kg.

RoksuScrodde.jpg

Kaikenkaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt, miten hyvin käynti sujui Sördiksen osalta. Poika sai tänään ensi kertaa jo tutunhajuisiksi käyneet valjaat päälleen reissua varten - laitoin koirat pihalle ja silittelin Sördistä sohvalla ujuttaen valjaat sille varoen. Poika vaan kehräili siinä ja sai palkaksi herkkutikkuja. Laskin koirat sisään, jonka jälkeen Schrödinger aloitti tavanomaisen rallihepulinsa, jossa tuo säntäilee vauhdilla ympäri kämppää ja ninjailee piiloihin. :D

Kuljetusboksiin meno on Scröddellä aina se tavanomainen kamppailu. Hän kun ei sinne halua mennä. Olen kuitenkin löytänyt meillä toimivan tekniikan: kiepautan Schrödingerin viltin sisään, jolloin se ei voi tarrautua tassuillaan mihinkään boksiin työnnettäessä.

Eläinlääkärissä Sördis oli kiltisti aloillaan sitten, kun punnitseminen oli saatu tehtyä. Mitä nyt pulssi hakkasi aikamoista vauhtia, kun herran sydän ja keuhkot kuunneltiin. Eli kyllä vähän jännitti. Saatiin kuitenkin ongelmitta rokotus ja mikrosiru laitettua.

Roksu2.jpg

Rokka oli kuin enkeli, energiaa oli kyllä kuin pienessä kylässä, mutta kiltisti antoi rokotukset laittaa. Myöskään Dingon käytöksessä ei tällä kertaa ollut ongelmaa - rokotuksethan ovat tuttu juttu. Päällimmäiseksi Dingollekin taisi ekasta käynnistä jäädä piparit mieleen, kun tuli toimenpidehuoneeseenkin ihan mielellään. :)

Ihan positiivinen ja hyvä fiilis jäi, voin ainakin itse lämpimin mielin suositella käyttämäämme Eläinlääkäriasema Kirsua muillekin! :)