Possupuuro:

Tarvikkeet:

400 g marinoimattomia porsaanlihasuikaleita

1 vapaan kanan muna

7 (?) porkkanaa

3 dl (?) puuroa

(Porkkanan ja puuron määrän voi arvioida silmämääräisesti ja riippuu esim. porkkanoiden koosta x)

 

Ohje:

1. Kuori porkkanat ja keitä ne pehmeiksi. Vaativat yleensä lähes tunnin, jtn. 24 min. Kokeile välillä haarukalla, ovatko porkkanat pehmeitä.

2. Poista vesi ja soseuta porkkanat. Valmista puuro (esim. mikrossa tai sitten sen voi keittää yhdessä porkkanoiden kanssa niiden alkaessa olla pehmeitä, jolloin vettä ei tarvitse kippailla pois).

3. Sotke raaka kananmuna joukkoon. (Kananmunan valkuaisessa oleva avidiini menee kuumuudessa toimintakyvyttömäksi, vaikkei munaa varsinaisesti kypsennetä ja näin ollen ei estä biotiinin eli B8-vitamiinin imeytymistä elimistössä.)

4. Poista kananmunan kuoresta leimakohta. Pese kananmuna ja jauha huhmareessa jauhoksi tai sitten murustele se sormin mahdollisimman pieneksi ja sotke seokseen.

5. Sotke lihasuikaleet raakana seokseen.

6. Odota, että seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Tarjoile koiralle sopivina annoksina.