Rokka sai viikonloppuna silmätulehduksen ja kun silmän rähmintä paheni, kävimme eläinlääkärissä. Ilmeisesti sarveiskalvon tulehdus. Tutkimuksen yhteydessä Rokalle täytyi laittaa värjäävää ainetta silmään ja se värjäsi myös neidin nenästä valuvat tipat vihreiksi! Eläinlääkäri vitsaili, että tässä tuli nyt tällainen Halloween-maski kaupan päälle.

Halloween.jpg

Rokka käyttäytyi eläinlääkärissä hyvin ja meni sinne suorastaan innokkaasti. Noin muuten tyttö on voinut ihan hyvin. Dingon kuolema veti kyllä Rokan nuupolleen joksikin aikaa ja en tiedä, möksöttääkö tuo vieläkin. Ainakin hoivailee omiaan ja Dingon vanhoja leluja pesässä - valeraskausoire toki, mutta tuntuisi voimistuneen tuon jälkeen. Ruokahalu on onneksi ollut ihan normaalin hyvä ja lähtee myös lenkille innokkaasti ja tykkää touhuilla ja leikkiä toisten koirien kanssa. Kävimme viime viikolla koirapuistossakin - olisiko silmäpöpö tarttunut sieltä?

Halloween2.jpg

Rokka leikki viikonloppuna myös veljensä kanssa, mutta tällä ei onneksi ole ollut mitään silmäoireita. Meidän haskeli sen sijaan ei nyt ole kyllä ihan edustuskunnossa - paitsi ehkä Halloweenia ajatellen!

Samalla vilkaistiin Rokan huulia, joihin on alkanut ilmaantua jotain ihme rupea nappularuokintaan siirtymisen jälkeen. Eläinlääkäri oli kanssani samaa mieltä, että voi johtua B-vitamiinin puutoksesta, mutta piti myös allergiaa mahdollisena. Rokka on nyt syönyt Valion naudanlihanappulaa, mikä on tuonut sille ainakin lisää massaa. Luulen kyllä, että siirryn takaisin raakaruokaan ja aloitan varmaan lisäksi vitamiinikuurin. Huulten hoitoon saatiin geeliä ja pitää nyt tässä varmaan joku viikon verran hoidella tyttöä geelillä ja silmätipoilla, josko tuo tuosta asettuisi.

Senhän tässä sai huomata, että rahaahan näihin eläinlääkärikäynteihin menee. Tämänpäiväinen käynti teki päälle satasen ja Dingon viimeiseen reissuun tutkimuksineen ja eutanasioineen meni yli 500 euroa. Tuhkaus olisi tehnyt vielä 200e päälle, mutta päätin viime hetkellä, että haluan haudata pojan sellaisenaan. Ja nuo röntgenit sun muut tehtiin, koska haluttiin varmistua, ettei mitään ole enää tehtävissä Dingon hyväksi muuten kuin olla pitkittämättä kärsimyksiä.

Suosittelen todellakin lemmikinomistajia lyömään rahaa säästöön vaikka erikseen siihen pyhitetylle pankkitilille tai hommaaman lemmikilleen vakuutuksen (en itse ole löytänyt vielä sopivaa, kun omavastuut eläinlääkärikulujen suhteen ovat niissä niin isot ja maksimikorvaussummat niin pienet).