Ryhdyn tekemään Kuukauden Kodinetsijä -julkaisua, jospa sillä saisi blogiin vähän eloa! :) Eli valitsen joltain eläinsuojeluyhdistykseltä yhden kodinetsijän, jonka esittelen kera linkin yhdistyksen sivuille.

maxis.jpg

Maxis - Rescueyhdistys Kulkurit

>>> Linkki esittelyyn <<<

Arviolta huhtikuussa 2015 syntynyt Romaniassa tarhalla omaa kotiaan odottava nuori uros. Aikuisena arvioitu koko n. 55-60 cm ja paino 25-30 kg. Sosiaalinen, leikkisä, kiltti ja rauhallinen nuori koira, kuvaillaan pojan kuvauksessa. Lisää tietoa pennun maahantulosta ja adoptoinnista löytyy tuolta Kulkurien nettisivulta.

 


 

Maxis valikoitui Poikasten Pulkan ensimmäiseksi kuukauden kodinetsijäksi, koska tuo iloista naamaa peittävä kellertävä maski muistutti minua meidän Dingosta. Kenties se on ollut pentuna vähän samannäköinen (tämä ikipoikanen tuli minulle täysikasvuisena) ja Maxiksen arvioitu koko aikuisena vastaa aikalailla Dingon (säkä 60 cm, paino 32 kg) mittoja. Erona, että Maxis on vähän lyhytkarvaisempi... Toinen syy, miksi noista lutusista valitsin juuri tämän söpön nuorukainen, oli, että sillä sattui olemaan hyvin samankaltainen nimi kuin Ginga-saagan suosikkihahmollani, Maximilla.

Toivon niin todella, että Maxis ja muut Kulkureiden sivuilla kotia etsivät nuoret koirat saisivat omat hyvät kodit. Joko Suomesta tai sitten jostain muualta. Romaniassa niiden kohtalo vaikuttaa synkältä. Muutenkin toivoisin, että nuorina uutta kotiaan etsimään joutuvat koirat ja kissat (ja muut kotieläimet) pääsisivät mahdollisimman nopeasti pysyviin koteihinsa. Onhan nuorena sopeutuminen niille itselleen helpompaa. Tämän vuoksi olen aikoinaan perustanut Facebookiin Nuoret kotia vaihtavat koirat ja kissat -ryhmän.

Kommentteihin voi ehdotella, miltä yhdistyksiltä voisin tulevina kuukausina valkata kuukauden kodinetsijän! Niin pennut kuin aikuisetkin käyvät. Koirien lisäksi sarja tulee sisältämään myös kissoja ja muita eläimiä. Monipuolisesti niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin adoptioita.